Korona virus

Posle prvomajskih praznika počinju sa radom kafići i restorani, javni prevoz, avio prevoz od polovine maja

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za štampu Kriznog štaba za borbu sa COVID19 virusom, u Palati Srbija, od danas su otvoreni parkovi i šetališta, od 4. maja kreće sa radom javni i međugradski prevoz, počinju sa radom i restorani i kafići, izjavio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

-Od danas se dozvoljavaju i treninzi na otvorenom uz potpunu primenu svih preporuka Kriznog štaba-kazao je dr Tiodorović i dodao da od 4. maja počinje sa radom gradski prevoz u velikim gradovima, dok će od 18. maja biti moguć i avio prevoz.

On je na redovnoj pres konferenciji rekao da će svi koji će početi da rade u narednom periodu morati da se dobro pripreme da sprovedu sve mere i obaveze koje će propisati Ministarstvo zdravlja, Republička komisija za zarazne boelsti i Institut za javno zdravlje.

Vrtići počinju sa radom od 11. maja

Odluka o početku rada vrtića doneta je uz procenu struke da rizik za decu koja borave u vrtiću nije veći nego inače, uz napomenu da vrtići moraju da sprovode sve mere predostrožnosti, što je obaveza svih nas i svih ustanova, kafića, restorana i drugih objekata koji počinju sa radom.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker