Politika

Poslanici položili zakletvu

Poslanici novog saziva parlamenta ponovo su u klupama, a među njima su i dva poslanika iz pirotskog okruga, Radmilo Kostić (SNS) iz Pirota, koji je bio poslanik i u prošlom sazivu, i Vladica Dimitrov (SNS) iz Dimitrovgrada.

skupstina srbijeU skupštini Srbije juče je završena prva sednica u novom sastavu na kojoj su poslanici položili zakletvu.

Ovo je ujedno bio početak prvog redovnog zasedanja državnog parlamenta, čiji bi predsednik trebalo da bude izabran, kako je najavio lider SNS i kandidat za premijera Aleksandar Vučić, 23. aprila. Sednici je prisustvovalo 245 od ukupno 250 izabranih poslanika.

U sredu 23. aprila, dakle odmah posle uskršnjih praznika, biće izabrani i potpredsednici i generalni sekretar Narodne skupštine, a verovatno i konstituisani parlamentarni odbori i stalne delegacije u međunarodnim institucijama. Prema najavi Aleksandra Vučića, poslanici će 24. aprila razmatrati predloge zakona o vladi i ministarstvima, o njima će glasati u subotu, 26. aprila, a članovi nove vlade će svečanu zakletvu pred poslanicima položiti u nedelju, 27. aprila.  

foto zvanični sajt Skupštine Srbije

Slične vesti

4 Comments

  1. Svom snagom za zenumi i rodjake moje, sram te bilo i tebe i tvoje pajtose nepismene iz klupe, manje od mesec dana je bilo potrebno da zaposlis svoje, jos se pravis mutav… A sta ces reci onima kojima si posao obecao, koji su ginuli u kampanji ako se ovako ponasate za manje od mesec dana!!! Ima mesto u tvojoj Mlekari i fabrici unihopa, neverovatno!!!!

  2. Dragi moji Pirocanci tako vam i treba , glasali ste ko slepci nepitajuci se nijednog momenta ko ce kad vi glasate za Vucica ustvari pokupiti kajmak zato sad nemoj da se zalite , kasno je !!!!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker