Lokalna samouprava

Poseta Izmiru: Dragocena iskustva Turske u slučaju eskalacije migrantske krize

Predstavnici Pirota i članovi radne grupe koji su učestvovali u izradi Lokalnog akcionog plana za migrantsku krizu i na osiguravanju javnog zdravlja na teritoriji grada Pirota, posetili su od 11. do 13. decembra lokalne vlasti i zdravstvene ustanove u gradu Izmiru u Turskoj. Grad Pirot je jedan od tri grada, pored Šida i Vranja, koji su prvi u Srbiji izradili nacrt dokumenta.


Ova studijska poseta je integralni deo programa podrške EU u upravljanju migracijama u Srbiji, odnosno projekta “Otvorene zajednice-uspešne zajednice” koji realizuju agencije Ujedinjenih nacija, Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) , Internacionalna organizacija za migracije (IOM) , Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) , i Svetska zdravstvena organizacija(WHO) , koja je ujedno i realizovala ovu studijsku posetu.


Radionica koja je prethodila studijskoj poseti i sama studijska poseta Turskoj obezbedile su korisne informacije za finaliziranje Lokalnih akcionih planova delovanja u migrantskoj krizi radi osiguravanja javnog zdravlja migranata i lokalnog stanovništva.

Grad Pirot predstavljali su pomoćnik gradonačelnika Bojan Randjelović i Sreten Savov, iz Štaba za vanredne situacije, zatim direktor Doma zdravlja dr Radovan Ilić i direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Elizabeta Aleksić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker