Lokalna samouprava

Posao za Piroćance na Jabučkom ravništu

Menadžer hotela “Falkenštajner” na Jabučkom ravništu na Staroj planini, Nikola Marković juče je nakon razgovora sa predsednikom opštine Pirot mr Vladanom Vasićem kazao da je nedavno u ovom hotelu zapošljeno više od dvadeset mladih Piroćanaca, pretežno ugostiteljske struke, ali i da je saradnja hotela sa privredom i insitucijama u našem gradu, kao i sa opštinom Pirotu sve bolja.

ACA_5397_resize

Nakon prijema direktor Marković je  kazao da je na sastanku bilo razgovora o kreiranju brenda Stare planine koji podrazumeva sve opštine u regionu.

-Nadam se da ćemo vrlo brzo takvu saradnju i nastaviti. Mi smo pred zimsku sezonu uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje  u Pirotu zaposlili dvadesetak radnika, a u ukupnoj stalnoj radnoj snazi većina su upravo Piroćanci, što i ne čudi s obzirom na ljubaznost na koju nailazimo ovde. Sarađujemo i sa Mlekarskom školom u Pirotu od koje kupujemo mnoge mlečne prerađevine za naše goste-kazao je Marković.

Ski staza 01

Po rečima predsednika Vasića, turizam je privredna grana koja razvija niz propratnih privrednih grana.

-Veoma je važno to što imamo svetsku kompaniju iz oblasti turizma “Falkenštajner” u našoj neposrednoj okolini. Već je ostvarena saradnja sa privrednim subjektima, ali mislim da ta saradnja u perspektivi može da bude mnogo veća. Pirot sa potencijalima koje ima i na Staroj planini i u samom gradu može da bude zanimljiva turistička destinacija pogotovu u sprezi sa “Falkenštajnerom”. Puno turista iz Bugarske odlazi u “Falkenštajner” i tu je naša šansa da te turiste privučemo i u naš grad-kazao je Vasić.

_DSC2683

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker