Lokalna samouprava

Posao za 82 nezaposlena

Danas su u zgradi opštine Pirot podeljeni ugovori o pripravničkom stažu za 36 mladih ljudi, od čega se polovina odnosi na program stručne prakse, a ostatak za program samozapošljavanja kao i za program zapošljavanja teže upošljivih lica.

Predsednik Vasić kazao je da je ovo samo deo mera koje opština Pirot u cilju zapošljavanja i smanjenja nezaposlenosti.

-Ukupno planirana sredstva za programe zapošljavanja u ovoj godini iznose 12.5 miliona dinara, od toga je za stručnu praksu nemenjeno pet miliona, zatim 2.4 miliona dinara je namenjeno za program subvencija za zapošljavanje, tačnije 15 subvencija po 160.000 dinara, dok je odobreno i osam subvencija po 150.000 dinara za osobe koje spadaju u kategoriju teže zapošljivih, a kroz javne radove posao će dobiti 41 osoba. Kada sve to saberemo, posao će privremeno dobiti 82 osobe, što nije mali broj. Siguran sam da to neće biti samo privremeno nego da će neki ljudi ostati i trajno da rade-kazao je Vasić.

vasic kostic
Jelena Kostic, Vladan Vasic i Nenad Petrovic

Direktorka pirotske filijale NSZ Jelena Kostić čestitala je svima koji su na ovaj način dobili šansu da pokrenu sopstveni posao, da prošire postojeći posao kroz upošljavanje novih radnika, ali i da steknu praktična znanja i iskustva kroz program stručne prakse.

Slične vesti

4 Comments

  1. NZS je medju prvim od drzavnih institucija koju treba ukinuti,jer nema ama bas nikakvu funkciju,a ponasaju se kao da su neznam sta,gomila bespotrebnih likova na grbaci gradjana ove opstine.Sprdaju se sa narodom,posao ne verujem da su oni pronasli na najvise 10 osoba u poslednjih 15 godina,brisu ljude zbog dana kasnjenja,nevazno da li su opravdano ili neopravdano odsutni,oni su ovde zbog nas a ne mi zbog njih.Jos jedna stvar nemoj neko da kaze da se i ovde ne bira po partijskoj pripadnosti da ne ispadne smesan.

  2. A zasto ne kazete po kom su kriterijumu izabrani za STRUCNU PRAKSU!!!???? Sram vas bilo hvalite se svojim sopstvenim NAMESTALJKAMA!!!!!!!

  3. Koliko samo ima u opštini u uslužnom centru, sede jedni drugima na glavi, samo zato što su u partiji, a o ovome pripravničkom, kriterijum je ko koga ima, nema ništa pošteno danas nema, samo partija bato…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker