Lokalna samouprava

Posao za 102 osobe, startuje 30 volontera pripravnika, a u okviru javnih radova angažovana 42 nezaposlena

Grad je izdvojio oko 16.5 miliona dinara za finansiranje pripravničkog staža i polaganje stručnih ispita i javne radove na lokalu. Odobrena su sredstva za 22 poslodavca gde će biti angažovano 30 volontera pripravnika, od čega je 21 sa visokom stručnom spremom. Praksa traje, u zavisnosti od stručne spreme 12, okosno devet i šest meseci a naknada iznosi 20.000, 18.000 i 16.000 uz plaćeno osigranje i troškove polaganja stručnog odnosno pripravničkog ispita za sve, kazao je gradonačelnik Vasić danas na svečanosti potpisivanja ugovora sa stažistima i angažovanima u okviru lokalnih javnih radova.

posao
Po njegovim rečima, od 19 podnetih projekta javnih radova odobreno je 16 a na njima će biti angažovana 42 nezaposlena sa evidencije Nacionalne službe. Oni će primati naknadu od 20.000 dinara. Ovim merama 102 osobe će dobiti podršku grada za privremeno ili stalno zapošljavanje, zaključio je gradonačelnik Vasić.

posao

Slaviša Svilarov, iz Saveta za zapošljavanje Grada Pirota kazao je da je realizovano četiri programa zapošljavanja, ugovori o zapošljavanju teže zapošljivih osoba su već podeljeni, a danas su to pripravnici i javni radovi.

-Izuzetno je bitno za mlade školovane ljude da steknu prva radna iskustva i da eventualno po završetku stručne prakse nastave da rade kod poslodavaca. Kada je o javnim radovima reč, zahvaljujući njima poboljšava se kvalitet življenja u brojnim mesnim zajednicama i selima-kazao je Svilarov.

https://youtu.be/O9T0XWMFC80

Nenad Petrović, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj čestitao je svim pripravnicima i dodao da se nada da će uskoro doći i do ukidanja zabrane zapošljavanja.

-Nikad veći broj odobrenih projekata nije bio u odnosu na broj primljenih. Nadam se da ćete prilikom realizacije projekata imati što manje problema i želim vam srećnu realizaciju projekata-kazao je Petrović.

https://youtu.be/OOgbGc5-4JI

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker