Gradska hronika

Porodični dan bezbednosti

U nastojanju da unapredi bezbednosnu kulturu u fabrici i svakodnevnim aktivnostima, kompanija Tigar Tyres je oktobra u krugu fabrike organizovala Porodični dan bezbednosti za zaposlene i članove njihovih porodica.

tigar _4

Ova manifestacija, pod sloganom  Bezbednost je naša briga,  predstavlja samo deo u nizu aktivnosti koje Tigar Tyres kontinuirano sprovodi kako bi unapredio znanje o bezbednosti i uvećao odgovornost svojih zaposlenih i lokalne zajednice po pitanju osnovnih pravila bezbednosti koja se tiču radne sredine i bezbednosti u saobraćaju. “U sklopu opšteg strateškog pristupa mobilnosti, deo obaveze Tigar Tyres-a jeste briga o bezbednosti zaposlenih i lokalne zajednice, kao i nastojanje da putevi budu bezbedniji”, izjavila je Milena Tosic, predstavnik kompanije Tigar Tyres.

tigar _5

Ovom događaju je prisustvovalo oko 2500 ljudi, koji su pokazali veliko interesovanje da prošire svoja znanja o bezbednosti, ali i da se kroz novo i poučno iskustvo zabave i druže sa svojim kolegama i porodicama.

tigar _2

Kroz pet  interaktivnih prezentacija koje su osmislili zaposleni  u Službi bezbednosti i zaštite životne sredine Tigar Tyres-a, predstavljeni su najvažniji aspekti bezbednosti pri svakodnevnom upravljanju vozilima koja se koriste za rad. Pored toga, predstavljeni su i osnovni načini zaštite i pružanja prve pomoći, koji  su od suštinske važnosti i za bezbedno postupanje u fabrici, ali i za ponašanje u svakodnevnim životnim situacijama.

tigar _1

“Pored toga što su mnogo naučili o bezbednosti i načinima unapređenja kulture bezbednosti, zahvaljujući izložbi celokupnog proizvodnog portfolia fabrike, posetioci su bili u prilici da saznaju nešto više o Tigar Tyres-u i da se uz zanimljive i edukativne nagradne igre druže u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.” izjavila je Milena Tosic, predstavnik kompanije Tigar Tyres.

Najmlađi učesnici porodičnog dana bezbednosti su na poligonu za bezbednu vožnju bicikli, koji je osmislio Saobraćajni školski centar u Pirotu, naučili mnogo toga o bezbednoj vožnji. Posebno su ih obradovale kacige koje su im nakon uspešnog časa o bezbednosti podeljene kao poklon, kako bi nastavili da učestvuju u saobraćaju uz stalnu primenu ovih pravila. Deca starijeg uzrasta imala su priliku da se zabave vozeći segveje.

 

tigar _3

Jedna od najzapaženijih atrakcija ovog događaja bili su simulatori vožnje, kod kojih su Instruktori  iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije prisutnima ukazivali na značaj korišćenja pojasa prilikom vožnje i  kako pravilno vezati pojas. Pored ovoga, za posetioce je organizovana i praktična obuka, koja se sastojala iz korišćenja simulatora prevrtanja automobila i simulatora čeonog sudara, kako bi se posetiocima na bezbedan ali i realan način predočili osnovni rizici i posledice automobilske nesreće.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker