Ribolov

Porodica ključna za uspeh u svakom poslu

Porodica Antić svoj porodični biznis  pokrenula je u lokalu od svega osam kvadrata  daleke 1993. godine u vreme hiperinflacije. Uprkos teškim počecima, nakon više od dve decenije, njihova porodična radnja “Tajm” sada ima više od 5.000 artikala najvećih svetskih proizvođača ribolovačke opreme i direktni su uvoznici najvećih svetskih proizvođača mušičarske opreme poput “Wapsy fly”, “Dubbin inc”, “Anglers image”, “Terra tools vises” iz USA i drugih._DSC4498_resize

Iako su krenuli u gotovo nemogućim uslovima, po rečima Biljane Antić, sada ova radnja posluje u mnogo boljem ambijentu. Ona dodaje da je za uspeh u svakom poslu, pa i njihovom, zaslužna pre svega porodica.

-Najbolje u svakom poslu je kada se cela porodica uključi, jer se na taj način, kroz međusobnu podršku i naporan rad, savladavaju sve teškoće i problemi uz prisutnu veoma jaku volju da se napreduje i da se još više i napornije  radi.  Kada imate podršku porodice lakše se odlučujete i na odricanja kako bi se napredovalo u poslu. Osim mene i supruga Radivoja, već godinama nam aktivno pomaže i sin tako da možemo da kažemo da smo od lokala od osam kvadrata, stigli do lokala od preko 60 kvadrata. Zbog toga  sada radimo u neuporedivo boljim uslovima nego ranije-kaže Biljana za Pirotske vesti.

_DSC4507_resize

Njen suprug Radivoje, osnivač radnje, kaže da je od ove godine registrovan i Klub sportskih ribolovaca “Tajm” koji je u veoma kratkom roku dobio više od 220 članova.

-Od ove godine smo počeli sa izdavanjem dozvola u saradnji sa JP “Srbijašume”, koje brinu o našem ribolovnom području i interesovanje je zaista iznad očekivanja. Doneli smo i odluku da gotovo kompletan rabat koji imamo od izdatih ribolovnih dozvola ide u fond za poribljavanje naših ribolovnih voda kako bi doprineli da u našim rekama i jezerima ima više ribe, a to će nam se vremenom vratiti i kroz više posla tako da na to ne gledamo kao na trošak, već kao na investiciju u budućnost. Postoji veliki broj ribolovaca iz susedne Bugarske koji pazari kod nas i koji bi vrlo rado dolazio u naš kraj da peca, s obzirom na reke i jezera koja imamo i zbog toga se trudimo da damo svoj doprinos da naše vode budu bogatije ribom-zaključuje Radivoje.

_DSC4503_resize

www.timeflyfishing.com/

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker