Ljudi velikog srca

Porodica Dinčić sa dvoje male dece živi u portirnici napuštene klanice, bez struje, vode, osnovnih uslova za život

Porodica Dinčić iz Pirota već izvesno vreme živi u portirnici napuštene fabrike – nekadašnje klanice, sa dvoje male dece uzrasta – dve i tri godine. Ova porodica je nedavno ostala bez krova nad glavom i bila prinuđena da privremeno utočište nađe u napuštenoj portirnici, bez struje, vode, pored kanala reke Bistrice, koji predstavlja i opasnost za ove mališane. U rešavanje ovog problema uključila se i MZ Rasadnik, čiji predsednik Siniša Kočić nam je kazao da će zahvaljujući Gradu Pirotu, koji je i ranije pomagao ovu porodicu, već naredne nedelje verovatno biti obezbeđen smeštaj u kući u selu Temska, koja je u vlasništvu Grada.

Marija Salić sa mališanima u prostoriji gde trenutno žive – foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

-Gradska uprave sa koordinatorom za romska pitanja Radmilom Nešić uveliko radi na rešavanju stambenog pitanja ove porodice, ali njima je potrebna i trenutna pomoć u hrani, odeći, nameštaju i mi smo zbog toga rešili da pokrenemo humanitarnu akciju pa pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici, na bilo koji način, bilo to u hrani, odeći, obući, nameštaju, koji će biti potreban za kuću u kojoj će živeti Dinčići-kaže Kočić za Pirotske vesti.

Otac Miodrag Dinčić kaže da već izvesno vreme on sa porodicom nema krov nad glavom. 

-Nismo imali gde, ovde je bilo otvoreni i morali smo negde da se smestimo. Ovde nema struje, vode, preko dana založimo vatru, spremimo nešto za jelo, noću ležimo i spavamo. Trenutno ne radim, skupljao sam sekundarne sirovine, ali trenutno ne radim. Pomažu me komšije tamo gde smo ranije živeli, daju mi malo novca da imamo za hleb, da deci nešto kupimo i to je to-kaže Dinčić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker