Gradska hronika

Poreski ispektori kontrolisali ugostiteljske objekte

Poreska uprava Republike Srbije, nastavljajući intenzivne akcije na jačanju fiskalne discipline i suzbijanju sive ekonomije, kontrolisala je zajedno sa pripadnicima BIA-e ugostiteljske objekte u Nišu, Dimitrovgradu, Pirotu, i Prokuplju.

kontrola poreske inspekcije_resize
Inspektori Poreske uprave u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom izvršili su kontrolu u devet ugostiteljskih objekata koji su u obavezi da evidentiraju promet preko fiskalne kase. Kontrolisani su objekti u Dimitrovgradu, Pirotu, Prokuplju i Nišu, a u osam objekata utvrđeno je da poreski obveznici nisu evidentirali promet preko fiskalne kase i da nisu prijavili radnike. Protiv ovih obveznika biće pokrenuti prekršajni postupci i izrečena mera privremenog zatvaranja objekata.

U jednom objektu u Nišu privremeno je oduzet računar jer je pronađena skrivena evidencija koja ukazuje na to da poreski obveznik nije evidentirao sav promet, o čemu je obavešten javni tužilac. U tom ugostiteljskom objektu provere će se nastaviti u cilju utvrđivanja elemenata krivičnog dela utaje poreza.

Radi bolje efikasnosti kontrola, Poreska uprava primenjuje metodu analize rizika, a objekte na terenu kontrolišu inspektori iz drugih gradova. Tako su objekte u Nišu, Dimitrovgradu, Pirotu i Prokuplju kontrolisali poreski inspektori iz Regionalnog odeljenja Beograd.

foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker