Sport

Poraz košarkašica “Gimnazijalca” sudijama na dušu

Druga ženska liga Srbije

SC Hala “Kej” Pirot, 16 časova.

ŽKK “Gimnazijalac Tigar” 54 – 56 ŽKK “Karaburma”  (11-12, 12-17, 9-13, 22-14)

ŽKK “Gimnazijalac Tigar”: Milica Mančić (k), Jovana Ignjatović, Bratislava Ignjatović, Jovana Petrović, Anastasija Madić, Anđela Gošić, Vanja Stojanović, Marija Marković, Valerija Ćirić, Staša Bunčić, Maja Stanojević, Jana Dinić.

Košarkašice “Gimnazijalca” i ovog puta priredile su ljubiteljima košarke dramatičnu završnicu. Mada su Beograđanke stalno bile u prednosti tokom meča, na četiri minuta pre kraja imale su čak dvanaest poena prednosti, uspele su “Gimnazijalke” da se vrate u igru, nametnu svoj ritam i na samo šesnaest sekundi pre kraja budu u zaostatku samo dva poena, ali sa loptom u svojim rukama. U trenutku kada je put prema košu bio sasvim otvoren domaćoj košarkašici koja je već bila u reketu, skoro pod košem, povredila se jedna od košarkašica “Karaburme”, pala je, a sudije su prekinule igru. Da se radilo o težoj povredi moglo bi se i razumeti, ovako se opravdano može posumnjati u ispravnost sudijske odluke u trenucima koji su odlučivali utakmicu. Sve u svemu košarkašice “Gimnazijalca” pokazuju da stasavaju u veoma dobru i kompaktnu ekipu.

Trener, Vladica Ranđelov, je zadovoljan učinkom svojih košarkašica koje su, doduše, svoje pravo lice pokazale tek u poslednjem periodu igre.

“Dosta smo se istrošili u prethodnim utakmicama, falilo dam je dosta energije i koncentracije. Mislim da smo tek u poslednjih pet minuta igrali onako kako igramo što nas je dovelo do situacije da od minus dvanaest imamo šut za pobedu ili produžetak. Od ove ekipe u Beogradu smo izgubili sa dvadeset razlike, nismo imali nikakvih šansi. Mislim da smo dosta napredovali, igramo ravnopravno sa svakom ekipom koja je favorit i kandidat za viši rang. Nedostaje nam malo iskustva i mirnoće u završnici. Čestitam protivniku koji je imao prednost sve vreme i na kraju zaslušeno pobedio. Mi nastavljamo da radimo, malo imamo problema sa treniranjem zbog termina. Nismo uspeli da kvalitetnije radimo ove nedelje jer nam je sala u Tehničkoj školi zauzeta zbog vakcinacije. Ne tražimo alibi, to je sport, mogli smo večeras i da pobedimo”-rekao je Ranđelov.

Naredna utakmica, najverovatnije subota, igra se sa još jednim favoritom. Naše košarkašice igraju sa “Proleterom” u Zrenjaninu.

foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker