Gradska hronika

Popunjeni kapaciteti u gradu i u selima, sve brojniji turisti u tranzitu

Tokom letnjeg perioda smeštajni kapaciteti na teritoriji grada Pirota su uglavnom popunjeni. U TO Pirot kažu da se tokom leta redovno traži „krevet više“, smeštajni kapaciteti u selima su popunjeni, u gradu takođe, zbog brojnih manifestacija koje se održavaju. Ima dosta gostiju u tranzitu koji svraćaju u Pirot, obilaze značajne destinacije na teritoriji grada i upoznaju se sa kulturno istorijskim nasleđem i tradicijom našeg  kraja.zavojsko jezero takmicenje plivanje

Cena noćenja u privatnom smeštaju kreće se od 1.500 do 2.500 dinara po osobi dok je u nekim vilama na atraktivnim destinacijama na Zavojskom jezeru i u blizini reke Jerme noćenje od 3.000 do 4.500 dinara. Slične su cene i u hotelima u gradu  gde noćenje košta oko 3.500 dinara.

kanjon reke jermeNa najpopularnijim destinacijama na Staroj planini i kanjonu Jerme, gostima su na raspolaganju pešačke i planinarske staze ukupne dužine od oko 500 kilometara sa najlepšim vidikovcima i prirodnim atrakcijama na čitavom prostoru Parka prirode Stara planina, od Knjaževca do Dimitrovgrada, i u kanjonu reke Jerme. U ponudi je između 800 i 1.000 ležajeva u gradu, selima i na Staroj planini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de