Lokalna samouprava

POPUNITE ANKETU Agencije za bezbednost saobraćaja i ocenite uticaj takozvanih vozila za mikromobilnost (električni trotineti, segvej, elektro bicikli…) na saobraćaj

Agencija za bezbednost saobraćaja je pokrenula projekat pod nazivom  „Vozila za mikromobilnost“. Vozila za mikromobilost nude potencijal za brzo, čisto i jeftino putovanje, što može da smanji opterećenje ulične mreže i sistema javnog linijskog prevoza, kao i da omogući fizičko distanciranje korisnika, što svakako predstavlja veliku prednost u trenutku kada se suočavamo sa jednim od najvećih globalnih izazova – pandemijom virusa COVID19.

U bliskoj budućnosti očekuje se intenzivni razvoj i sve veća primena  različitih vrsta vozila kao što su: električni bicikli, električni skuteri, segway, električni trotineti i sl. Ova vozila su jednostavna za
upotrebu, ekološki prihvatljiva, u određenim situacijama brža od tradicionalnog javnog prevoza i omogućavaju korisnicima brz i jeftin prevoz, kao i potpunu autonomiju kretanja. Svedoci smo da su sve više u svakodnevnoj upotrebi ova vozila.

U cilju prikupljanja rezultata, osmišljena je Anketa koja je namenjena krajnjim korisnicima, kako bi se dobili stavovi o korišćenju ovih „Vozila za mikromobilnost“.

Anketa je na sledećem LINKU.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker