Korona virus

PoPIs: Svetislav Kari Pešić o situaciji u Španiji: Ulice Barselone su puste, situacija je vrlo ozbiljna, karantin – 24 sata

Proslavljeni pirotski, srpski i svetski košarkaški strateg Svetislav Kari Pešić, u okviru serijala RTV Pirot “PoPIs”, čiji je autor glavni i odgovorni urednik TV Pirot Vladimir Veljković, kazao je da je situacija u Barseloni i Španiji generalno veoma ozbiljna, ulice su puste, karantin je praktično 24 sata, poručio je u svom javljanju Pešić i dodao da se sva pravila ponašanja propisana od strane zvaničnih organa veoma poštuju.

-Ja sam za sada dobro, sa suprugom u Barseloni. Ovde je kućni pritvor praktično, karantin je 24 sata, nema izlaska napolje, ne poboljšava se situacija u Španiji nažalost. U svakodnevnom kontaktu sam sa ćerkom i sinom u Minhenu i kod njih je drugačije, mogu da izlaze napolje, doduše samo jedna osoba, bez gužve. Ovde je stvarno 24 sata karantin, i svi se pridržavaju toga, ulice su puste, nema automobila, nikog živog na ulici nema. Nemačka u odnosu na sve evropske zemlje ima prednost jer im je zdravstveni sistem jedan od najboljih na svetu i imaju puno mogućnosti, puno zdravstvenih ustanova za zbrinjavanje ljudi, ali se i tamo povećava-poručio je Pešić u serijalu PoPIs Regionalne TV Pirot.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker