Gradska hronika

Ponovo teče voda kroz kanal oko Momčilovog grada

Kale kanal 1U okviru projekta uređenja trougaone površine kod Kalea više od deset dana ekipe Komunalca rade na čišćenju kanala oko bedema tvrđave koje je poslednji put čiščeno pre 12 godina. U tom periodu nakupilo se puno mulja i djubreta i neophodno je bilo prilikom ovogodišnjih radova tretirati i kanal.

Kale kanal 2– Nakon čišćenja kanala od djubreta i mulja, bili smo uporni i uspeli da vodu iz kanala usmerimo ka Bistrici. Nadam se da nećemo imati nepredviđenih problema i da će voda brže izlaziti iz kanala kada dobro isperemo dno kanala, kako bi napokon kanal bio u funkciji. Najveći problem je u denivelaciji i mala propusna moć na izlaznom otvoruizjavio je Boban Tolić, direktor Komunalca.Kale kanal 3

Sredinom prošle nedelje radove na uređenju trougaone površine obišao je i predsednik opštine Vladan Vasić, koji je tom prilikom izjavio da je trugaona parkovska površina prvi zahvat koji je opština rešila da uredi. Vasić je dodao da će staze uskoro biti gotove, kao i rasveta koja će parku dati posebnu čar, ali je i pokazao veliku želju da se nađe dugoročno rešenje za kanal oko gradića.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker