Ljudi velikog srca

Pomoć ugroženim mališanima iz internata u Strelcu

Nakon izuzetnog uspeha novembarske akcije “Mali dar za veliku stvar”, u okviru koje je zahvaljujući humanim Piroćancima u organizaciji Rotorakt kluba Pirot prikupljeno oko 250.000 dinara pomoći za teško obolelog našeg troipogodišnjeg sugrađanina Mateu Lazarevića, Rotorakt klub Pirot nastavlja sa istom akcijom i u decembru. Ovoga puta prikupljen novac biće namenjen ugroženim mališanima iz internata u selu Strelac u Babušnici, koji radi u okviru OŠ “Dobrinka Bogdanović”.

-Akcija se uveliko nastavlja pod nazivom “Mali dar za veliku stvar – Decembar za decu iz Strelca”. Ovog meseca prikupljaćemo novac za mališane, učenike OŠ “Dobrinka Bogranović” sa internatom u selu Strelac, Babušnica. Škola okuplja mališane iz celog Pirotskog okruga, čije su porodice jako lošeg, ne samo materijalnog, već i socijalnog statusa, kao i decu sa posebnim potrebama. Ova škola jedina je prilka deci za sticanje osnovnog obrazovanja, kao i znanja i veština neophodnih za svakodnevni život. Pored toga nastavnici i vaspitači brinu o sigurnosti i bezbednosti dece, prate njihov psihofizički I emocionalni razvoj, pomažu formiranje radnih navika i razvijanju humanih odnosa svih učenika. Ova škola njihov je drugi dom. Njima svaki vid pomoći mnogo znači-kažu u Rotorakt klubu Pirot.

strelac

Akciju možete podržati davanjem dobrovoljnog priloga u nekom od sledećih objekata u kojima se nalaze donatorske kutije.
– Pekara Jerma (u centru grada i kod Gimnazije)
 Baš Čelik
– Uslužni Centar Pirot
– Prodavnica Dijana 3
 Najbolja Pekara
 Picerija Paradiso+
 Kafe Poslastičara Rekord
– Supermarketi Marmil
– Salon nameštaja Nesaž
– Pekara Jasmin
 Banket-svadbeni salon “GAZELA”
– Kind-Komerc
 Hotel Sin-Kom
– Zonex M
– Elektrodistribucija
– Caffe bar Trač
– Desetka Kafana
 Poslasticarnica Rafaello
– Prodavnica Lipov Lad
Akciju su još podržali i Rotary Club Pirot, Sito Grafika G&M, Opština Pirot i S&V Drilling Mine Services.
-Ovom prilikom želimo da Vas pozovemo da nam se pridružite u realizaciji akcije i tako zajedno pomognemo našim malim herojima-zaključuju u Rotorakt klubu Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker