Ljudi velikog srca

Pomoć malom Matei

Danas je u zgradi opštine Pirot uručena humanitarna pomoć malom Matei Lazareviću, našem sugrađaninu koji od rođenja boluje od teških bolesti hepatitisa B i epilepsije, a zbog urođene anomalije na crevima u prvim mesecima života imao je nekoliko teških operacija zbog čega su neophodne skupe terapije koje njegova porodica ne može da  priušti.

Novac u iznosu od 144.225 dinara uručila je Mateinom ocu Miljanu Lazareviću Ana Tomović, iz Baletskog studija “Fortuna” koji je organizovao humanitarni koncert na kome je prikupljan novac za Mateu.pomoc malom matei

Nadica Adamović, šef Odseka dečje zaštite u opštini Pirot pozdravila je inicijativu i organizovanje koncerta za pomoć u prikupljanju novca za lečenje malog Mateje.

-Reč je o porodici koja je u teškom materijalnom stanju i koju je ove godine i opština Pirot pomagala preko budžetske linije za pomoć deci za lečenje-kazala je Adamovićeva.

Ana Tomović kaže da je novac prikupljen zahvaljujući koncertu koga je “Fortuna” priredila pod motom “Deca deci”.

-Ima određene simbolike u tom nazivu jer deca pomažu drugu decu i na taj način se uče dobroti i humanosti. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u akciji, školi “Mladost”, roditeljima dece članova našeg baletskog studija, svim osnovnim školama, Predškolskoj ustanovi, članovima našeg baletskog studija. Zahvaljujući svima mi smo prikupili 144.225 dinara i to je naš skroman doprinos lečenju malog Mateje. Nadam se da će to njemu pomoći i da će biti sve bolje i bolje-kazala je Tomovićeva.

matea

Matein otac Miljan Lazarević kazao je da njegovoj porodici, koja je u veoma teškoj materijalnoj situaciji, jer je i Mateina majka Monika takođe teško bolesna, svaki dinar pomoći puno znači.

-Od srca se svima zahvaljujem koji su učetsvovali u ovoj akciji, hvala i “Fortuni” i svim školama i opštini Pirot što su nam pomogli jer nam ovaj novac puno znači”-kaže Miljan.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker