Ljudi velikog srca

Pomoć malom Matei Lazareviću

U humanitarnoj akciji Rotorakt kluba Pirot “Mali dar za veliku stvar” tokom novembra meseca sakupljeno je ukupno 249.650 dinara namenjenih lečenju troipogodišnjeg Matee Lazarevića, našeg malog sugrađanina koji od rođenje boluje od teških bolesti poput hepatitisa B i epilepsije, a od skora i od cerebralne paralize i mikrocefalije.

ACA_6658_resize

Novac je danas u prostorijama “Sinkom” hotela predat porodici Lazarević.

Po rečima predsednice Rotorakt kluba Pirot Aleksandre Stanković, u akciji je učestvovao veliki broj humanih građana Pirota, koji su u ovo krizno vreme izdvojili deo svojih novčanih sredstava kako bi pomogli sugrađaninu.

-Hvala vam što ste nam ukazali poverenje i pomogli da prikupimo novac za lečenje malog Matee, čime smo još jednom pokazali da je Pirot mali grad velikog srca. Takođe bih želela da se zahvalim svim pirotskim preduzetnicima koji su nam dozvolili da u njihovim poslovnim objektima postavimo donatorske kutije, a to su supermarketi “Marmil”, pekare “Jerma”, “Jasmin” i “Najbolja pekara”, kafe-poslastičara “Rekord”, poslastičarnica “Rafaelo”, picerija “Paradiso”, “Zoneks M”, “Baš čelik”, Banket-svadbeni salon “Gazela”, hotel “Dijana”, hotel “Sinkom”, prodavnica “Dijana 3”, Salona nameštaja “Nesaž”, “Kind komerc”, pivnica “Half time pub”, kafe-bar “Trač” i kafana “Desetka”. Posebno se zahvaljujem vlasnicima objekata “Marmil”, “Jerma” i “Jasmin”, gde je prikupljeno najviše novčanih sredstava. Hvala puno i mom timu, Rotari klubu, “Sitografici”, “S&V drilingu” i opštini Pirot na podršci i angažovanju u akciji. Takođe bi želela da zahvalim Pirotskim vestima koje su objavile početak akcije u novembru, kao i svima vama koji ste došli da ispratite ovaj događaj-kazala je predsednica Stanković.

Član Rotorakt kluba Pirot Marko Anđelković najavio je nastavak akcije “Mali dar za veliku stvar” i tokom decembra meseca, s tim da će ovoga puta akcija imati za cilj prikupljanje pomoći za ugrožene mališane iz OŠ” Dobrinka Bogdanović” u selu Strelac, koji žive u školskom internatu.

ACA_6629_resize

Dragana Gavrilović, iz Rotorakt kluba kaže da će Rotorakt kluba nastaviti sa humanitarnim akcijama i početkom naredne godine i da će uskoro biti objavljeno o kakvim akcijama je reč.

matea lazarevic_2

Mateina majka Monika Stanišić, uz zahvalnost Rotorakt klubu i svim Piroćancima, kazala je da je njenoj porodici svaki vid pomoći preko potreban.

-Matea pored dosadašnjih, dobio je još dve dijagnoze, cerebralnu paralizu i mikrocefaliju. Matea i dalje ne može da sedi, još uvek ne priča, ne hoda, ima samo 10 kilograma, još uvek je na terapijama i pije specijalno mleko koje dobijamo iz Holandije. Sve je to skupo i nama je teško. Uskoro bi trebalo da dobijemo specijalna invalidska kolica od socijalnog, a na svakih mesec dana idemo na terapije u Beograd u specijalnu bolnicu-kaže Mateina majka Monika Stanišić i dodaje da u njenoj porodici radi samo suprug Miljan, koji pet meseci nije primio platu, a za Mateine lekove i terapiju ponekad mora da se izdvoji i do 80.000 dinara mesečno.

matea lazarevic_1

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker