Gradska hronika

Pomoć malim proizvođačima u brendiranju proizvoda

U amfiteatru Mlekarske škole danas je održan skup pod nazivom “Osnažimo male”. Reč je o projektu podržanog od strane Evropske unije, koji za cilj ima pomoć malim proizvođačima, malim poljoprivrednim gazdinstvima u postupku zaštite geografskog porekla proizvoda koje proizvode. Na skupu je bilo predstavnika – proizvođača leskovačkog ajvara, futoškog kupusa, fruškogorskog meda i mnogih drugih proizvoda, uz naravno pirotski kačkavalj, peglanu kobasicu i ostale pirotske brendove koji su već zaštićeni ili su u postupku zaštite. 

Kako je kazao direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević je pomoć malim proizvođačima, zbog čega se i ceo projekat naziva “Osnažimo male”.

-Skup se održava u Mlekarskoj školi koja je nosilac brenda pirotskog kačkavalja od kravljeg mleka, a ujedno je i član udruženja Original Srbija. Svi će ukratko prezentovati svoje proizvode i objasniti ceo postupak dobijanja sertifikata u procesu zaštite i sertifikovanja proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom-kazao je novinarima direktor Đorđević.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker