Ljudi velikog srca

Pomoć humanih maturanata dobijaju Mila Panić, Dušan Kartaljević i Rade Durmišević

Pirotski maturanti su pokrenuli akciju pod nazivom  ’’Budi i ti nečiji heroj’’, sa idejom da umesto skupih maturskih haljina i odela na maturu idu u majicama a da sav novac koji bi odvojili za to ide u humanitarne svrhe.

 

Mila Panić na lečenju u klinici u Turskoj

Sami su doneli odluku kojoj deci će pomoći, a preko udruženja „Dobra vila” su pribavljene sve potrebne saglasnosti od roditelja i staratelja kako bi ova akcija mogla da se realizuje, jer su u pitanju bolesna i maloletna deca, a bez pristanka roditelja akcija se ne može sprovesti u delo.

 

-Pomoć će dobiti Mila Panić, petogodišnja devojčica kojoj je dijagnostifikovan neuroblastom-težak oblik kancera koji se razvio u stomaku i koji joj ugrožava život. Mila se trenutno nalazi na lečenju u Turskoj, a pošto postoji namenski račun za njeno lečenje nismo kontaktirali porodicu direktno, već će maturanti direktno uplaćivati novac na taj račun. Dalje ćemo pomoći dečaku Dušanu Kartaljeviću, on ima 17 godina i boluje od mišićne distrofije. Obišli smo ovu porodicu i videli da Dušan ima besprekornu negu od strane svojih roditelja, a zbog specifičnosti njegove bolesti mora imati i specijalne sterilne uslove u kući, a roditelji su se zaista potrudili da mu sve to obezbede, ali nedostaju još neke stvari koje Dušanu mogu da olakšaju život i mi ćemo se potruditi da mu obezbedimo sve to. Durmišević Rade  je sledeći dečak kome će ovi humani maturanti pomoći,  ima nepunih 7 godina boluje od zloćudnog  tumora kosti i zglobne hrskavice, operisan je po  drugi put na  institutu za ortopedsko-hirurške bolesti  „Banjica“ u Beogradu i predstoji mu postoperativni tok lečenja. I ovu porodicu smo obišli i uverili se da žive jako skromno i da im je zaista potrebna pomoć.

Rade Durmišević

U ovoj humanoj akciji će učestvovati oko 500 maturanata svih srednjih škola u našem gradu, a mi se nadamo da će ovo biti podstrek za sve maturante u našoj zemlji da spasimo što više mladih života. Smatramo da svako dete ima pravo na život i na adekvatno lečenje. Nadamo se da ćemo ovoj deci izmamiti osmehe i pomoći u njihovoj borbi za život-kazala je Pirotskim vestima Ivana Kostić, iz Udruženja “Dobra vila”. 

Dušan Kartaljević

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker