Lokalna samouprava

Pomen oslobodiocima Pirota od Turaka – sećanje na heroje

U sklopu obeležavanja Dana grada danas su predstavnici Gradske uprave, boračkih udruženja, Ministarstva odbrane položili su vence i cveće na spomenik oslobodiocima u Tijabari. Po rečima Vladice Tošića, zamenika predsednika Gradske skupšine, naredne godine se navršava veliki jubilej – 140 godina od oslobođenja Pirota od osmanlijske vlasti i obnove moderne nezavisne, međunarodno priznate države Srbije na Berlinskom kongresu.

-Izuzetna mi je čast da čestitam i zadovoljstvo da u ime Skupštine grada čestitam svim Piroćancima Dan grada-kazao je Tošić.

Pomen je održan i na grobu Kapetana Karanovića, koji je poginuo u borbama za oslobođenje Pirota a njegov grob se nalazi u porti Temačkog manastira. Delegacija lokalne samouprave položila je vence na grob ovog heroja.

-Grad koji ima svoju istoriju, ima i svoju budućnost. Nije slučajno što danas polažemo vence i u Temskoj i u Tijabari jer zahvaljujući oslobodiocima i njihovoj borbi za slobodu mi danas živimo u vremenu gde našoj deci možemo obezbediti kvalitetnu i sigurnu budućnost-kazao je Milan Petrović, pomoćnik gradonačelnika.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker