Babušnica

Poljoprivrednike uče marketingu

U sali opštine Babušnica održana je radionica „Marketing poljoprivrednih proizvoda“, koju je, u okviru realizacije projekta „Žene iz ruralnih područja-ravnopravne, nezavisne, aktivne“, organizovalo Udruženje građana „Lužničke rukotvorine-Ž.E.C.“ iz Gorčinca.


Radionica je organizovana u cilju boljeg pozicioniranja organske proizvodnje na teritoriji opštine Babušnica, pa su s tim u vezi učesnice radionice bile žene iz seoskih sredina koje se bave ovim vidom poljoprivrede, a facilitatorka radionice bila je Gordana Simonović-Veljković iz Centra za podršku lokalnoj zajednici „Mome“ iz Pirota. 
U radu radionice aktivno su učestvovali i učenici Srednje škole Babušnica, zainteresovani da, uz konsultaciju sa proizvođačima, učestvuju u kreiranju internet stranice koja bi se bavila promocijom i distribucijom organskih proizvoda sa područja opštine Babušnica.

Projekat „Žene iz ruralnih područja-ravnopravne, nezavisne, aktivne“ realizuje se sredstvima Evropske unije, uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN WOMEN). 
Pre radionice održan je sastanak predstavnica udruženja „Lužničke rukotvorine“ i učesnica radionice sa predstavnicima lokalne samouprave i Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Babušnica. Razgovaralo o potencijalima organske proizvodnje i mogućnostima participiranja lokalne samouprave u edukaciji žena sa teritorije babušničke opštine koje se bave organskom proizvodnjom.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker