Gradska hronika

Politika: Koridor 10 neće biti završen ove godine

Firma„Aktor”, kojem je poverena gradnja četiri deonice istočnom kraku, napustio gradilište, a račun im je godinu dana u blokodi za deset miliona evra, navedeno u Izveštaju Radne grupe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Obilaznica oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10 (Foto Koridori Srbije)
Koridor 10 , po svemu sudeći, neće biti završen do kraja ove godine, kao što je najavljivano. Jer, grčko preduzeće Aktor koje gradi četiri deonice na istočnom kraku prema granici sa Bugarskom, nema potrebnu radnu snagu i mehanizaciju, ne raspolaže materijalom za neprekidno izvođenje radova, a račun im je više od godinu dana u blokadi navedeno je u Izveštaju o gradnji autoputa Niš-Dimitrovgrad koji je krajem decembra sačinila Radna grupa Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Članovi Radne grupe, kako stoji u ovom dokumentu, smatraju da je za ovo odgovorno preduzeće „Koridori Srbije” čiji predstavnici nisu pratili i kontrolisali dinamiku radova niti su kažnjavali izvođača zbog nepoštovanja ugovora. „Koridori”, beležili su i odobravali dodatne troškove i odštetne zahteve investitora, ali nisu reagovali na propuste izvođača.

Uplaćivali su Grcima novac za materijal bez odobrenja banaka, ali su oni ostajali dužni dobavljačima, istovremeno su napustili gradilište, a materijal propada. Zašto im nisu uplaćivali, nije navedeno u izveštaju od 27 decembra koji su sačinili pomoćnici ministarke Zorane Mihajlović Saša Stojanović i Jovanka Atanacković, kao i službenici Predrag Pavlica, Nebojša Pavlović i Vladimir Gucić.

Izvor: Politika-Jelena Popadić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker