Gradska hronika

Policijska uprava Pirot obeležila Dan policije, ovacije publike “vratolomijama” pirotskih čuvara reda

Danas je, u popodnevnim satima, pred velikim brojem prisutnih Piroćanaca, prigodnom manifestacijom obeležen Dan policije. Pripadnici Policijske uprave Pirot prikazali su deo opreme koju koriste u borbi sa kriminalcima. Posebno su prisutne oduševili pripadnici Interventne jedinice koji su najpre simulirali borbe i odbranu od napada pištoljem, nožem i drugim vrstama oružja, da bi na kraju demonstrirali i situaciju hapšenja nakon potere, nakon čega su izmamili prave ovacije prisutnih. 

Prisutni su mogli da vide deo “arsenala” Pogranične policije, koja  danonoćno čuva državnu granicu od ilegalnih prelazaka, šverca i drugih situacija.

Prikazano je specijalno vozilo na noćno snimanje državne granice, razna terenska vozila, najmoderniji “kvad”, ali i oprema koju koriste kriminalistički tehničari prilikom rešavanja pljački, razbojništva, krvnih delikata i drugih neželjenih situacija.

Prisutna je bila i vatrogasna brigada.

Nakon završetka pokaznih vežbi, u Domu kulture održana je prigodna svečanost na kojoj su dodeljena priznanja pripadnicima Policijske uprave Pirot koji su se istakli svojim radom na suzbijanju kriminala.

fotografije Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker