Ljudi velikog srca

Pola godine skupljali plastični otpad, zaradu donirali Hitnoj pomoći

Aleksa Živković, poznatiji kao pirotski Potrčko, koji vodi i Udruženje građana “Leka” u saradnji sa OŠ “8. septembar” i Domom zdravlja organizovao je poslednjih šest meseci akciju prikupljanja plastičnog otpada. Zahvaljujući ovoj akciji, prodajom plastičnog otpada, obezbeđen je novac za kupovinu UV sterilizatora za sterilizaciju opreme i unutrašnjosti saniteta čija je vrednost 17.400 dinara, a koga pirotska Služba hitne medicinske pomoći nije  imala do sada. Najveći deo plastičnog otpada prikupili su školarci iz OŠ “8. septembar”, gde je akcijom koordinisala nastavnica Ivana Bojkić. Ova donacija uručenja je Službi hitne medicinske pomoć danas. 

-Čitava akcija je realizovana uz pomoć bicikala tako da smo prikupljajući plastičan otpad nastojali i da sačuvamo životnu sredinu. Ovo je druga ovakva akcija, prvu smo realizovali pre dve godine kada smo Dečjem odeljenju Opšte bolnice Pirot donirali posteljine i obuću-kaže Živković za Pirotske vesti.

Prikupili na hiljade plastičnih flaša

Po rečima nastavnice Ivane Bojkić, koja je koordinisala akciju u OŠ “8. septembar”, poziv je bio upućen svim učenicima, ali najvredniji su bili najmlađi djaci od 1-4 razreda.
-Veliku ulogu u ovoj akciji imaju učiteljice koje su svakodnevno motivisale učenike, a pale su i petice iz predmeta Čuvari prirode. Odeljenje III-4 donelo je preko 7000 flaša. Ovo je prava mala preduzetnička akcija i nadamo se da će ih biti i više sledeće skolske godine-kazala je Pirotskim vestima nastavnica Bojkić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker