Lokalna samouprava

Pokrenut rad platforme – ,,Elektronska pijaca Srbije,,

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je od 10.aprila pokrenulo rad platforme E-pijaca, a sve u cilju da se omogući proizvođačima kvalitetne hrane direktan kontakt sa potrošačima u gradskim sredinama širom Srbije. Ova platforma treba da donekle zameni postojeće sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima.

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Pirot poziva sve poljoprivrednike i dobavljače koji su zainteresovani da svoje proizvode plasiraju na ovaj način da se registruju i na taj način pomognu našim sugrađanima, kao i široj populaciji, da lakše dođu do svežih namirnica.
Pokretanje ovakve platforme je od velikog značaja za proizvođače kojima je na ovakav način omogućeno da svoje proizvode plasiraju lakše u vreme vanrednog stanja. Procedura registracije je jednostavna i traje nekoliko minuta.

Za sve dodatne informacije kao i pružanje pomoći prilikom registracije na platformu možete da se obratite Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Pirotu.
ePijaca predstavlja i zamenu za tradicionalne pijace i tržnice koje su, zbog zaštite zdravlja građana, zatvorene tokom pandemije korona virusa. Na njoj svaki građanin jednostavnom pretragom željenih proizvoda i lokacije proizvođača na interaktivnoj karti Srbije može da direktno poruči robu- najraznovrsnije voće, povrće, meso, sireve, mleko, jaja, med, kao i niz drugih tradicionalnih srpskih prehrambenih proizvoda, i potom je od samog proizvođača ili pomoću neke od brojnih kurirskih službi dobije na kućnu adresu, bez obzira na to u kom se delu Srbije nalaze, kazala je Pirotskim vestima koordinator PSS u Pirotu, dipl.inž.agronomije Mimica Kostić Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker