Lokalna samouprava

Pokloni bebama u Porodilištu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je, po tradiciji, sa direktorom JP Vodovod i kanalizacija Zoranom Nikolićem obišao Porodilište u Pirotu gde su uručili poklone porodiljama i bebicama koje se nalaze na odeljenju. Načelnik Porodilišta dr Vasil Kirov kazao je da je tokom prošle godine rođeno 10 beba manje nego 2016. godine. 

 

Načelnik Porodilišta dr Vasil Kirov kazao je da je prošle godine rođeno 10 beba manje nego 2016. godine, ali da se poslednjih godina broj novorođenčadi stabilizovao na oko 600 beba. 

-Trenutno u pirotskom porodilištu imamo pet beba i jednu trudnicu koja čeka porođaj u toku dana. Protekle godine rođeno je 581 beba, deset manje nego preprošle. Sve je u redu. Bilo je porodilja koje su zbog rizičnih trudnoća poslate u druge ustanove-kazao je načelnik Kirov.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić čestitao je svim sugrađanima a posebno mladim majkama srećnu Novu godinu i poželeo mirnu i lepu 2018. godinu.

-Naša želja je da se u Pirotu rađa veći broj dece. Kako smo čuli, brojka rođenih beba se poslednjih godina stabilizovala na oko 600 beba godišnje, a nekada je bilo i mnogo manje. Uz sve stimulativne mere za podsticanje nataliteta, i Grada i države,  čini se ipak da je najvažnije podići nivo standarda u državi i nova radna mesta tako da ćemo se mi potruditi da u narednom periodu stvorimo ambijent da se bolje živi u Pirotu kako bi se išlo uzlaznim tokom, kako bi imali nova radna mesta, nove brakove, više dece, stanogradnju, sve ide uzlaznim tokom. To je recept za podizanje Srbije-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Zoran Nikolić kazao je da ovo preduzeće sa velikim zadovoljstvom poslednjih godina učestvuje u ovoj akciji.

-Vodovod sa velikim zadovoljstvom učestvuje u svakoj akciji kada su u pitanju mladi, i kada su u pitanju vrtići, škole, sportski klubovi koji okupljaju veliki broj mladih, a meni je posebno draga ova akciju-kazao je direktor Nikolić.

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović kazao je novinarima, uz reči zahvalnosti za ovu akciju, da je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i Gradu Pirota, Opšta bolnica svake godine dobija novu i najsavremeniju opremu.

-Trudimo se da poboljšavamo uslove, a nadamo se da će u narednom periodu i kadar biti zanovljen jer trenutno sredstvima Ministarstva zdravlja imamo tri lekara na specijalizaciji, zahvaljujući pomoći Grada još dva lekara-kazao je direktor Petrović.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker