Lokalna samouprava

Pojačavaju se pripremni radovi za asfaltiranje glavne ulice u Izvoru

Prošle nedelje počeli su radovi u delu glavne ulice u selu Izvor, od kružnog puta prema selu, u dužini od 400 metara. Ovih dana pojačano se radi i već je uklonjen asfaltni zastor. Prema rečima direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviše Svilarova, pripremni radovi se odvijaju dobrom dinamikom. Ono što je važno omogućen je saobraćaj bez obzira na radove. Ovi radovi iskoristiće se da se osposobi i put preko Berilovca za saobraćaj putničkih automobila čime će se rekonstruisati i taj nekategorisani putni pravac.

“Kao što smo i ranije govorili radi se na iskopu materijala nakon čega sledi ugradnja novog tamponskog sloja od drobljenog kamenog agregata, podizanje šahti i ugradnja ivičnjaka do konačnog asfaltiranja. Pored toga postavlja se kišna kanalizacja koja će biti ispod budućih trotoara, tako da je u pitanju kompletna rekonstrukcija ulice. U ovoj fazi radi se saobraćajnica u dužini od 400 metara i 700 metara kišne kanalizacije” – izjavio je Svilarov.

Svilarov je dodao da je vrlo bitno napomenuti da je Javno preduzeće za planiranje uradilo projekat za rekonstrukciju cele glavne ulice u Izvoru, s obzirom da je Vodovod nastavio sa svojim radovima na izgradnji kanalizacije, tako da će se radovi nastaviti u jednoj od narednih građevinskih sezona na kompletnom uređenju glavne ulice.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker