Gradska hronika

Pojačane aktivnosti javnog zagovaranja Strategije za mlade

Projekat “Uključi se participiraj, volontiraj i kreiraj” realizuje Udruženje “Ternipe” iz Pirota u okviru većeg projekta Vlade Švajcarske koji sprovode HELVETAS i Građanske inicijative pod nazivom ACT, odnosno Zajedno za aktivno građansko društvo. Prema rečima Silvije Nešić, koordinatorke projekta iz Udruženja “Ternipe”, cilj projekta je zagovaranje Strategije za mlade u Pirotu. Aktivnosti će se realizovati u periodu od 12 meseci koliko traje projekat. Tim povodom nedavno je održan kamp za mlade u Sportsko rekreativnom centru u Dojkincima.

“Jedna od aktivnosti koju smo imali jeste Kamp za mlade koji je okupio dvadesetoro mladih iz deset različitih organizacija u Sportsko rekreativnom centru Dojkinci. Mladi su imali zadatak da nauče šta je Strategija za mlade, šta je javno zagovaranje, kako da zajedno sve svoje ideje prenesu u Strateški plan za mlade i da se dovoljno ohrabre da se njihov glas čuje. Ovo je prva faza projekta posle potpisivanja mamoranduma o saradnji sa organizacijama. Sledeća aktivnost je ulična akcija svih ovih učesnika i naših volontera. Oni će imati zadatak da upoznaju građane Pirota koliko je Strategija za mlade važna da postoji u Pirotu. Potom će održati fokus grupe u svojim udruženjima, a onda ćemo se baviti i samim zagovaranjem Strateškog plana” – kaže Nešićeva.

Trenutno je na stranici Udruženja građana “Ternipe”  anketa namenjena mladima i na dvonedeljnom nivou se ankete menjaju prema oblastima kao što su zdravstvo, obrazovanje, kultura, sport, slobodno vreme.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker