Lokalna samouprava

Podsticaji za preduzetnike prezentovani u Pirotu

Regionalna razvojna agencija Jug, doo Niš u saradnji sa Ugovornom okružnom privrednom Pirot organizovala je danas promociju Programa finansijske podrške preduzetništvu u 2020. godine  u sali Ugovorne okružne privredne komore Pirot u ulici Dobrice Milutinovića, TC „Vezni trakt”, lokal br. 5, Pirot.

S obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva Vlade Republike Srbije sistemska podrška sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, usvojena je Uredba o utvrđivanju programa i raspisan je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne
projekte u 2020. godini. Ovim programom se utvrđuju ciljevi, namena sredstava, finansijski okvir, pravila
za dodelu bespovratnih sredstava i način realizacije programa. Sredstva izdvojena za ovaj program, u iznosu od 850 miliona dinara, biće stavljena na raspolaganje preduzetnicima, mikro, malim, srednjim i velikim privrednim subjektima i zadrugama, čime će se postići veća konkurentnost srpske privrede.

 

Takođe, usvojena je i Uredba o utvrđivanju programa i raspisan je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2020. godini.
Bespovratna sredstva u iznosu od 150 miliona dinara, namenjena su za finansijsku podršku novoosnovanim preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima, registrovanim u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de