Lokalna samouprava

Podsticaji početnicima u biznisu

Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj  u cilju realizacije Strategije za podršku razvoja MSP, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. godine, nastavlja dosadašnju politiku razvoja oblasti preduzetništva i konkurentnosti u Republici Srbiji, kojom će ojačati srpska preduzeća u dovoljnoj meri da spremno odgovore na pritisak konkurencije na zajedničkom tržištu EU i doprinesu poboljšanju  životnog standarda u Republici Srbiji.

U skladu sa tim, a u okviru sprovođenja standardizovanog seta usluga, Regionalna razvojna agencija Jug doo Niš u saradnji sa Ugovornom okružnom privrednom komorom Pirot organizuje:
Promociju programa koja će se održati u utorak 12.3.2019. godine sa početkom u 12 časova u sali Ugovorne okružne privredne komore Pirot u ulici Dobrice Milutinovića, TC „Vezni trakt” lokal broj 5, Pirot.
Programi podrške:
1. PROGRAM ZA PODSTICANjE RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANjU (200 mil. RSD bespovratno + 467 mil. RSD kredita FZR)
Ciljna grupa: Novoosnovana mikro i mala preduzeća i preduzetnici registrovani u 2018. ili u 2019. godini.
 2.    PROGRAM PODSTICANjA PREDUZETNIŠTVA KROZ RAZVOJNE PROJEKTE
(500 mil. RSD bespovratno + minimum 2 milijarde RSD kredita FZR)
Ciljna grupa: Mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnici i zadruge koji su registrovani u APR 2016. i ranije
3.  PROGRAM PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME (1,0 milijrda RSD bespovratno +kredit banke ili lizing kuće)
Ciljna grupa: Mikro i mala  preduzeća, preduzetnici ili zadruge registrovani u APR 2017. godini i ranije, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica
4.JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE U 2019. GODINI
Ciljna grupa: Nezaposleni koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, lica koja žele da otpočnu svoje poslovanje
Prijave na tel: +381605600180 ili putem mejla: [email protected]

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker