Lokalna samouprava

Podrška pristupu finansijama i novim tržištima za mala i srednja preduzeća (MSP) Jugoistočne Srbije”

   Danas je u prostorijama Media centra u Pirotu , na konfernciji za medije zakazanoj za 15 časova, ozvaničen početak projekta Podrška pristupu finansijama  i novim tržištima za  mala i srednja preduzeća (MSP) Jugoistočne Srbije”.

Ovaj projekat finansira Evropska unija preko programa EU PRO a realizuje Centar za razvojnu podršku i inicijativu „NOVITAS“ Pirot .

U ime projektnog tima , prisutnima se obratila Slavica Stanisavljević, predsednik udruženja i istakla da je projekat veoma značajan jer je fokusiran na privrednike u pet okruga jugoistočne Srbije:  Pirotski, Nišavski, Jablanički, Zaječarski i Pčinjski i ima za cilj jačanje  konkurentnosti lokalnih MSP-a, uključujući mlade ljude i žene kao ranjive grupe .

Marija Djošić je naglasila da ovaj projekat ima veliki značaj za lokalnu zajednicu  time što  omogućuje sticanje novih znanja I vestina lokalnih privrednika i stvaranje novih inicijativa za dalji ekonomski razvoj grada.

U daljem toku konferencije prezentovano je da će u  narednom periodu , privrednici kroz obuke u Pirotu, Nišu I Zaječaru biti upoznati sa  primenom I pronalaženjem  neophodnih spoljnih izvora finansiranja  kao i jačanjem marketinške pozicije na novim tržištima.

Takodje je planirana izrada  web sajta za promociju ženskog preduetništva sa opcijom

e- trgovine, kao i praktični priručnici i promotivni katalozi.

 

Projekat traji šest meseci i završava se krajem maja meseca tekuće godine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker