Oglasi

Podrška medijskoj vidljivosti žena

Skorija istraživanja pokazuju da je medijski prostor za žene u manjim lokalnim sredinama   veoma ograničen i da se njihov glas nedovoljno čuje bez obzira na oblast koja se medijski obradjuje

 

Medijska vidljivost  žena  je veoma značajna  zbog jačanje  lične sigurnosti, samopouzdanja,  finansijske samostalnosti i drugih prava žena. Skorija istraživanja pokazuju da je medijski prostor za žene u manjim lokalnim sredinama   veoma ograničen i da se njihov glas nedovoljno čuje bez obzira na oblast koja se medijski obradjuje.

Projekat Žene u fokusu – podrška medijskoj vidljivosti!koji realizuje Centar za razvojnu podršku I inicijativu Novitas,  ima za cilj da da kroz dokumentarni serijal „Vidljiva“ putem iskrenih , pokretačknih i poučnih medijskih priča učini  probleme žena medijski vidljivim a u isto vreme ženu prikaže i kao borca za svoja i  prava svih žena ali kao i uspešnu i ostvarenu ženu u datoj oblasti. 

Photo by Jill Wellington: https://www.pexels.com/photo/lady-in-beach-silhouette-during-daytime-photography-40192/

 „Projekatnim aktivnostima  u narednim mesecima želimo da podstaknemo žene  da budu glasnije a medije da  budu aktivniji u obezbedjivanju većeg prostora za žene u svojim medijskim programima. Takodje planiramo da kroz radionice dodatno edukujemo zainteresovane žene o ovoj temi. Svrha projekta je da se   žene sa teritorije  Pirotskog  okruga ohrabre da budu  medijski proaktivne. S tim ciljem   biće kreiran i  digitalni informativni portal projekta  za podršku medijskoj vidljivosti žena“ ističu iz projektnog tima.

 Projekat  je započeo u januaru i trajaće do septembra 2024. 

“Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.“

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker