Lokalna samouprava

Podrška Grada za porodice s decom

Grad Pirot je u 2018.godini izdvojio skoro 60 miliona dinara sa ciljem pružanja podrške porodici s decom. Takođe, Grad za obrazovanje izdvaja 380 miliona dinara. Sve pomenuta izdvajanja iznose skoro 25%, u odnosu na celokupni gradski budžet.

Preko Lokalnog plana akcije za decu finansiraju se između ostalog i vantelasna oplodnja, pomoć za lečenje dece uzrasta do 18 godina za intervencije koje nisu u sistemu zdravstvene zaštite, pomoć deci bez roditeljskog staranja, jednokratna novčana pomoć za prvake, korisnike dečijeg dodatka. Za ove namene Grad izdvaja više od 8 miliona.

Pedeset miliona dinara izdvojeno je za roditeljski dodatak za prvo dete, novčanu pomoć nezaposlenim majkama, novčanu pomoć za treće dete u porodici, novčanu pomoć samohranim roditeljima, novčanu pomoć za novorođeno dete rođeno na selo u iznosu od 40.000 dinara, užinu za treće dete i decu korisnika socijalne pomoći, udžbenike za treće dete, studentske i sportske stipendije, besplatan boravak dece u vrtiću za određene kategorije dece. Takođe, finansira se i prevoz učenika srednjih škola, podstiču se najbolji učenici, i nagrađivani, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

Nova mera koja će biti predložena već na narednoj sednici Skupštine, biće da boravak dece u seoskim vrtićima bude besplatan, izjavio je gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

Pročitajte i ovo:

https://www.pirotskevesti.rs/lokalna-samouprava/vasic-grad-pirot-puno-ulaze-u-skolstvo/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker