Lokalna samouprava

Podrška Grada za 20 projekata nevladinih organizacija namenjenih najmlađima

Na ovogodišnji konkurs Gradske uprave u okviru Programa Lokalnog plana akcije za decu (LPA) stigao je 31 projekat, od kojih je komisija prihvatila 20 predloga projekata za čiju će realizaciju biti odobreno ukupno 2.5 miliona dinara, kazale su danas pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović i šef Odseka za brigu o deci Nadica Adamović.

Pomoćnica Golubović kazala je novinarima pre uručenja ugovora da je reč o važnim projektima koji za cilj imaju unapređenje kvaliteta života najmlađih.

-LPA je jako bitan strateški dokument donet još 2005. Zaživeo je u praksi što je zasluga velikog broja ljudi, a u periodu od 2006. do 2017. godine podržano je preko 200 projekata, utrošeno preko 20 miliona dinara. Odvijale su se mnogobrojne značajne aktivnosti koje za cilj imaju kvalitetniji život dece u našem gradu-kazala je pomoćnica Golubović i dodala da je u realizaciji pomenutih projekata bilo angažovano preko 300 ljudi i na hiljade mališana.

 

Dr Negica Pejić, iz Kola srpskih sestara kazala je da će ovo humanitarno udruženje organizovati tradiconalnu manifestaciju “Materice” u okviru koje će ugroženi i teško bolesni mališani iz Pirota dobiti poklone i pomoć.

Dragana Stanković, iz Udruženja Prijatelji dece kazala je da će ovo udruženje, nakon izuzetnog uspeha prve manifestacije “Puzijada” organizovati drugu po redu “Puzijadu” i to 8. avgusta, sve zahvaljujući podršci Gradske uprave.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker