Lokalna samouprava

Podeljeno 10 bicikala i 150 lopti deci slabijeg materijalnog stanja

Danas je u MZ “Nova mala” održana završna manifestacija u okviru projekta “Pokreni se” povodom Međunarodnog dana dece u organizaciji Odreda izviđača “Stara planina”, Biciklističkog kluba Bike M i MZ “Nova mala”. Ovih dana deci je podeljeno 150 lopti u desetak naselja, a danas je desetoro dece iz porodica slabijeg materijalnog stanja iz, takođe, desetak naselja u gradu dobilo po bicikl na poklon. 

Predsednik MZ Nova mala, Dalibor Pančić, kaže da je Manifestacija od lokalnog dobila gradski karakter, s obzirom da je uključeno desetak naselja. On očekuje da će ova manifestacija koja je naišla na veoma pozitivne kritike zaživeti u većem obimu narednih godina.

Projekat je podržala Uprava grada Pirota kroz Lokalni plan akcije za decu, a nabavku bicikala i lopti pomogli su Vodovod i kanalizacija, Komunalac, Regionalna deponija, Toplana, Tigar a.d., Dunav osiguranje, Direkcija za izgradnju grada, Slobodna zona i sindikati Tigar tajersa i Tigar a.d.

Za decu koja su dobila bicikle na poklon ovo je, svakako, nezaboravan dan. Umeju da voze bicikl, ali imati svoj bicikl, i to nov, velika je radost. Koristiće ga u svakoj prilici, a uglavnom na putu do škole.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker