Lokalna samouprava

Podeljene stipendije najuspešnijim sportistima

Danas je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić podelio stipendije najuspešnijim pirotskim sportistima. Ugovore o stipendiranju potpisalo je 32 sportista među kojima ima reprezentativaca, državnih prvaka u različitim sportovima, ali i potencijalnih olimpijaca. Stipendije će biti isplaćene u devet mesečnih rata a iznos stipendije na mesečnom nivou je od 4 do 14.000 dinara.stipendije sportistima

Dobitnicima stipendija čestitali su pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović i gradonačelnik Vladan Vasić.

-Zadovoljstvo je što ćemo podeliti stipendije najuspešnijim sportistima grada Pirota. U odnosu na prošlu godinu, kada smo imali 10 stipendista, ove godine imamo čak 32 a povećali smo i iznos stipendija za nekih 400.000 dinara-kazala je Golubovićeva.urucivanje stipendija

Gradonačelnik Vasić kazao je da je Pirot jedan od retkih gradova koji daje stipendije najuspešnijim sportistima.

-Osim sportistima, stipendije dajemo i najuspešnijim studentima. Puno smo uložili u sportsku infrastrukturu o čemu svedoči i izbor Pirota za domaćina Školskih olimpijskih igara 2020. godine. Ipak, ako nemate kvalitetne sportista džaba vam objekti. Zbog toga želimo u narednom periodu da stavimo akcenat na usavršavanje trenera jer je to ključna stvar za dalje unapređenje sporta u našem gradu-kazao je Vasić i dodao da je cilj opštine Pirot masovnost, ali i to da Pirot 2020. godine dobije olimpijca.

Da stipendije puno znače mladim talentovanim sportistima potvrdili su i sami dobitnici stipendija.

Uroš Mijalković, najuspešniji pirotski sportista i seniorski reprezentativac u karateu kaže da pomoć mnogo znači, naročito onda kada dolazi iz sredine iz koje potičete.

-Jako lep gest opštine već dugi niz godina i mogu samo da iskažem veliku zahvalnost, jer bez te podrške ne bi mogao ni ja ni ostali sportisti da prave vrhunske rezultate-kazao je Mijalković.

Gimnastičarka Nađa Panić već drugu godinu korisnik je stipendije i kaže da joj ova pomoć mnogo znači pre svega zbog odlaska na takmičenja, ali i na prioritet stalnog usavršavanja.

Aleksandar Đorđević, reprezentativac u skijanju i karateu kaže da ova pomoć predstavlja odličan podstrek za dalje uspehe i napredovanje na polju sporta.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker