Lokalna samouprava

Podeljene stipendije najboljim studentima

Danas su u Svečanoj sali Gradske uprave u Pirotu najboljim studentima dodeljeni ugovori o stipendijama na osnovu kojih će studenti na godišnjem nivou dobiti po 70.000 dinara pomoći. 

Načelnik Odeljenja za vanprivredu Sava Kostić kazao je da je ovo šesta godina zaredom kako se dodeljuju stipendije najboljim studentima iz našeg grada.

-Komisija svake godine ima težak zadatak ali i zadovoljstvo da dodeli stipendije najboljim studentima-kazao je Kostić.

Po rečima zamenika gradonačelnika Vidojka Panajotovića, ukupna vrednost sredstava koje Grad izdvaja za pomoć uspešnim studentima iznosi oko 3.3 miliona dinara.

-Ove godine dodeljujemo 15 stipendija, produžićemo trajanje stipendija za još dvadeset studenata, što je ukupno 35 stipendija. Podelićemo i sto jednokratnih stipendija. Ukupno, računajući sve vidove pomoći uspešnim studentima, za ove namene Grad je izdvojio oko 3.3 miliona evra, a računajući poslednjih pet godina Grad je izdvojio 18.8 miliona dinara za studentske stipendije i jednokratne pomoći studentima-kazao je zamenik Panajotović.

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović kazala je da je komisija prilikom odlučivanja vodila računa o tome koja su deficitarna zanimanja. 

-To su diplomirani farmaceuti, inženjeri mašinstva, elektrotehnike, elektronike, građevine, biologije, informatike i profesor matematike. Pored stipendija isplaćujemo i jednokratne novčane pomoći uspešnim studentima u iznosima od 7.000 do 20.000 dinara-kazala je pomoćnica Golubović.

Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

  1. A gde je moje dete koje je ocistilo godinu u junu i sada polozilo ispite u prvom semestru sa desetkama? Nema mesta zbog maminih i tatinih sinova i cerki..Cast izuzecima.

  2. Zasto se stipendiraju samo studenti sa odredjenih fakulteta? Zasto to nije stipendiranje najboljih studenata svih fakulteta i visokih skoli u Srbiji? Ovako se zna da je namesteno pojedincima.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker