Lokalna samouprava

Podeljene stipendije mladim nadama pirotskog sporta. Preko 11 miliona dinara izdvojeno za stipendije sportistima od 2012. godine do danas

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić danas je podelio stipendije mladim nadama pirotskog sporta. Colić je tom prilikom istakao da Grad Pirot već 11 godina stipendira uspešne sportiste, a od 2012. godine uloženo je preko 11 miliona dinara u stipendiranje mladih nada pirotskog sporta.

-Kriterijumi na osnovu kojih se dodeljuju stipendije vezani su pre svega za postignute rezultate na takmičenjima, zatim članstva u reprezentaciji. Stipendije dobijaju sportisti starosti do 26 godina. Ove godine imamo 14 stipendija u ukupnom iznosu od 486.000 dinara. Stipendije iznose od 2.000 do 8.000 dinara, što znači od 18.000 do 72.000 dinara. Treba reći i da Grad Pirot kao grad sporta ulaže u sport oko 186 miliona dinara-kazao je Colić.

On je dodao da ove godine ulaganja u sport dostižu ogromne razmere pa su projekti koji se tiču sporta i kulture vredno preko milijardu dinara.

-Tu računam i izgradnju otvorenog bazena, teren sa veštačkom travom, malu otvorenu scenu, renoviranje Doma vojske koji takođe ima dodirnih tačaka sa sportom-kazao je Colić.


Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker