Lokalna samouprava

Podeljene gradske stipendije studentima. Od 2012. godine 165 studenata dobilo je gradske stupendije, a 1280 visokoškolaca jednokratnu novčanu pomoć

Stipendije je ove godine dobilo desetoro studenata uglavnom tehničkih fakulteta i deficitarnih zanimanja, a obnovljene su za još 24 studenata koji su ranijih godina dobili stipendiju i nastavili sa uspehom da studiraju

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa pomoćnicom gradonačelnika Milicom Golubovićem i šefom Odeljenja za vanprivredu Gradske uprave Savom Kostićem dodelio stipendije najboljim studentima – deficitarnih zanimanja, uglavnom sa tehničkih fakulteta. Stipendije je dobilo 10 novih stipendista koji će mesečno dobijati po 9.000 dinara, a ukupan iznos po studentu je 90.000 dinara. Stipendije su ponovo dobila 24 studenta koji su ranijih godina dobijali stipendije i zadovoljili su sve kriterijume za obnovu studentske stipendije. 

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović čestitala je svim studentima potpisivanje stipendijskih ugovora i poželela da nastave sa odličnim rezultatima na studijama.

-Stipendije su u iznosu od 90.000 dinara i za nove i za “stare” stipendiste koji su opravdali poverenje-kazala je pomoćnica Golubović.

Od 2012. godine 165 studenata dobilo gradske stupendije, a 1200 studenata dobilo jednokratnu novčanu pomoć. Ukupno studentima podeljeno skoro 40 miliona dinara

Gradonačelnik Vasić je istakao da je Grad Pirot u proteklom periodu učinio mnogo toga da se poboljša ambijent i uslovi života, a samo jedna od brojnih mera su studentske stipendije.

-Od 2012. godine, kada smo počeli sa realizacijom ovog programa, ukupno je podneto 388 prijava na konkurs za dodelu stipendije, a ukupno 165 studenata je dobilo gradsku stipendiju. Takođe, Grad dodeljuje i jednokratnu novčanu pomoć studentima i u pomenutom periodu 1.280 studenata ostvarilo je putem konkursa pravo na jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara. Za finansiranje stipendija i jednokratnih novčanih pomoći ukupno su isplaćena sredstva od 39.674.000 dinara. Ove godine smo raspisali početkom godine konkurs za deficitarna zanimanja po spisku koga smo dobili od Nacionalne službe za zapošljavanje-kazao je Vasić. Kriterijumi kojima se komisija vodila prilikom odlučivanje jeste da studenti po završetku studija moraju da šest meseci provedu u traženju posla u Pirotu, a s obzirom da je reč o veoma traženim zanimanjima velika većina svršenih studenata i nađe posao u rodnom gradu.

Dobitnici stipendija istakli su da po završetku osnovnih i master studija imaju želju da se vrate u rodni grad.

studentske stipendije grada pirota

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker