Ljudi velikog srca

Podela paketića mališanima iz socijalno ugroženih porodica

U petak 5.januara  2018. godine sa početkom od 12h u holu Doma kulture predstavnici humanitarne organizacije Dobra vila podeliće oko 70 paketića mališanima iz našeg  grada u okviru akcije ,,Slatkiš za paketić’’.

-Obuhvaćena su deca iz socijalno ugroženih porodica, bolesna deca, deca samohranih roditelja, porodice gde roditelji ili jedan od roditelja ne radi, deca iz seoskih sredina, porodice sa tri i pet deteta i sve te nekako ranjive grupacije dece od par meseci starosti do 12 godina. Imaćemo i 14 mališana prvog i trećeg razreda iz škole Sveti Sava koji su slabijeg materijalnog stanja. Neka od ove dece do sada nikada nisu imala prilike da se sretnu sa Deda Mrazom i da dobiju paketiće. Obradovaćemo i  divnu decu  koja su nam zajedno sa roditeljima pomagala u nekim našim pređašnjim akcijama, donirali su svoju garderobu, obuću, igračke, školski pribor i sve ono što je tada njihovim vršnjacima bilo preko potrebno. Na taj način želimo da se zahvalimo i toj dobroj deci i da im pokažemo da to što su uradili je predivan gest i da ih nekako od malih nogu usmerimo da budu humani i da uvek pomognu svojim drugarima-saopštavaju iz ove organizacije i dodaju:

-Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima koji su nam pomogli da ovu akciju uspešno organizujemo a to su: Dom kulture Pirot, Kik boks klub ,,Crna kobra’’,  ,,Ballon Fantasy’’, Bio Pahulja, Nessk, Banka Hrane Beograd, OŠ Miloš Crnjanski-Banovo Brdo, OŠ Svetozar  Marković-Vračar. Nama će se pridružiti i maturanti, naši heroji nacije  iz akcije ,,Budi i ti nečiji heroj’’ i družiće se sa mališanima čije smo živote letos zajedno spašavali-zaključuje se u saopštenju.

-Druženje sa decom će biti zabavnog karaktera uz muziku, ples, igru i zumbu prilagođenu deci u organizaciji Emanuele i Gorana Krstića. Klovn će deci deliti balone a imaćemo i slikanje dece sa Deda Mrazom. Hvala i svim pojedincima, našim prijateljima  iz Pirota, Beograda i cele Srbije koji su nam slali garderobu, slatkiše, igračke, školski pribor i sve ostale potrebne stvari za naše mališane. Hvala i svim medijima u našem gradu i svim portalima što pratite rad našeg udruženja i pomažete nam da svaku humanitarnu akciju realizujemo zajedno, da zajedno spašavamo živote dece, bez Vas ne bi uspeli u tome. I u ovoj godini obećavamo da ćemo još mnogo osmeha našoj dešici mamiti u Pirotu-stoji u saopštenju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker