Sport

Počinje veliki plej of – Košarkaši Pirota spremni za podvig u Zemunu

U prvoj utakmici plej ofa, Druge košarkaške lige Srbije, košarkaši Pirota sastaće se sutra, subota 5. februar, sa Borcem iz Zemuna. Utakmica će se odigrati u Hali “Pinki” u Zemunu sa početkom u 16 časova i 30 minuta. U taboru pirotskih košarkaša atmosfera je odlična, svi igrači su zdravi, tako da će, šef stručnog štaba, Zoran Milovanović, imati dobar roster.

Jedan od najboljih centara u ligi, Nikola Gašić, kaže da je plej of najvažniji i najzanimljiviji deo sezone koji se iščekuje sa velikim nestrpljenjem. On smatra da je utakmica protiv Borca iz Zemuna, verovatno, najbitnija i da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da uknjiže bodove.

“To je ekipa koju mi dobro poznajemo, igrali smo sa njima u Kupu, imaju kvalitetne igrače, ali mi smo se odlično pripremili i naša očekivanja u plej ofu su velika. Smatram da možemo da postignemo odličan rezultat u nastavku takmičenja, odlično smo realizovali pripreme, atmosfera je odlična među igračima, prevazišli smo onaj period kada je nekoliko igrača bilo bolesno, ili povređeno. Sada smo, hvala Bogu, na okupu i treniramo svi zajedno, kao kolektiv, i smatram da možemo da pobedimo sve, kao što smo to radili tokom cele sezone. Želimo da opravdamo očekivanja naših navijača i igraćemo na maksimumu” – rekao je Gašić.

Košarkaši Pirota nisu opterećeni imperativom pobede, ali je sportski težiti pobedi, a pogotovo imajući u vidu da je pirotska ekipa najmlađa u ligi. Trener, Zoran Milovanović, je, pre svega, zadovoljan što je ekipa kompletna posle dužeg perioda. Ove nedelje radilo se u punom sastavu, tako da je to veoma bitno na startu plej ofa.

“Ekipu Borca poznajemo, i sa velikom ambicijom i željom idemo u Zemun. Naravno, naše ambicije su da dobijemo svaku utakmicu, videćemo kako će biti, ali naša je namera da pobedimo sve. Kako god, da li je to imperativ ili ne, ali postoji dobra volja, podlogu imamo, samo da budemo zdravi. Ova ekipa igra nadahnuto, imamo baš mlade igrače i, kako bih rekao, svakog vikenda bi trebalo jedan novi da se pojavi sa višim učinkom. Mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat, prva utakmica je najteža i na neki način će determinisati plej of” – izjavio je Milovanović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker