Lokalna samouprava

Počinje sa radom Plesna akademija Doma kulture, startuje upis u brojne sekcije DK

Od jeseni među brojnim sekcijama Doma kulture počeće sa radom i Plesna akademija, koju će voditi Tijana Ćirić, poznata po radu u Plesnom klubu Swan, kazao je Pirotskim vestima direktor Doma kulture Miško Ćirić.

-Svi zainteresovani za ples mogu se već prijaviti, a imamo otvoren upis i u folklorne sekcije, hor, školu gitare. Bioskop radi punom parom, imamo dosta interesantnih filmova a krajem septembra ćemo imati i goste – trubačke orkestre policije i jedan orkestar iz Rumunije. Oni će gostovati krajem septembra, a Folklorni ansambl nam 9. septembra odlazi u Lisabon gde će učestvovati na Međunarodnom folkornom festivalu koji će trajati nedelju dana pa ćemo se i mi predstaviti u inostranstvu, kao što smo u Pirotu mogli da gledamo ansamble iz drugih zemalja-kazao je Ćirić.

Tijana Ćirić, koja će rukovoditi radom Plesne akademije kazala je Pirotskim vestima da joj je drago zbog saradnje sa Domom kulture.

-Direktor Doma kulture Miško Ćirić je prepoznao ciljeve i angažovanja ,,Swan” plesne kompanije i predložio saradnju. Nakon što smo usaglasili prioritete, analizirali resurse kojima raspolažemo, uskladili sistem vrednosti kako Doma kulture tako i ,,Swan” plesne kompanije, došli smo na ideju da osnujemo Plesnu akademiju Doma kulture Pirot. Plesna akademija Doma kulture Pirot ima za cilj da pored osnovne obuke baletske igre, moderne i ulične igre uvede decu u teatralni prikaz svih tih igara. Radiće se na plesnim predstavama u kojima ce deca dobijati svoje uloge, glavne, sporedne, grupne… Vršiće se audicije za te uloge i pirotska publika će imati priliku da vidi jedan totalno drugačiji prikaz modernih igara. Očekujemo veliku zainteresovanost dece svih uzrasta i verujemo da će kroz par godina uz pomoć Mini dens teatra Pirot postati prepoznatljiv grad i po svojoj plesnoj akademiji- kazala je Ćirićeva.

Plesna akademija je otvarena za članstvo za decu od 4 do 19 godina, a u toku je formiranje i rekreativne grupe za odrasle. Kontakt telefoni: 069/19-89-079 010/322-634.

Termini za prijavu su ponedeljkom sredom i petkom od 18h do 21h u plesnoj sali br 35 na prvom spratu u Domu kulture

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker