Sport

Počinje prvenstvo Srpske lige – Radnički gostuje Dubočici

Fudbaleri Radničkog danas su održali poslednji trening pred sutrašnji meč sa Dubočicom u Leskovcu u okviru prvog kola prvenstva Srpske lige. Atmosfera u Klubu je dobra, mnoge dileme su razrešene i “Beli” sutra kreću ka svom cilju, a to je povratak u prvoligaško društvo. Predsednik Kluba, Bratislav Ćirić, kaže da se radilo dobro prethodnih nedelja, okosnicu tima čine fudbaleri iz Pirota uz nekoliko pojačanja sa strane.  

“Konačno je u ekipi Radničkog većina fudbalera iz Pirota. Prelazni rok još uvek nije gotov, traje do 15. septembra, sutrašnja utakmica i naredne do isteka prelaznog roka pokazaće da li negde “škripi” i pokušaćemo da rešimo eventualne probleme. Žreb je takav kakav je, sa svim klubovima moramo da igramo i potpuno smo spremni i za bivše prvoligaše i ekipe koje su već duže vreme u Srpskoj ligi. Naše ambicije su vrh tabele, probaćemo da iskoristimo ovu godinu da konsolidujemo redove i po pitanju kadrova, finansija i drugih stvari. Prvi deo sezone će nam pokazati dokle možemo da dosegnemo. Naravno, cilj Radničkog je povratak u Prvu ligu što je pre moguće”- izjavio je Ćirić.

Šef stručnog štaba, Marko Vidojević, kaže da su neke važne pozicije u timu rešene, pre svega pitanje golmana. Reč je o mladom i perspektivnom golmanu Stepanoviću, a svakako da je najveće pojačanje Denis Ristov.

“Dolaskom Ristova atmosfera je odmah bolja, ali ključ svega je sutrašnja utakmica, jer atmosfera se pravi pobedama i bodovima. Imamo raspored kakav imamo, to smo konstatovali, ali sve ekipe će odmeriti snage u ovih 15 kola. Dobili smo, možda, najtežeg protivnika u ovom momentu, ali idemo sa jasnom namerom da se takmičimo, da damo maksimum, donesemo nešto iz Leskovca, namera je svakako da to budu tri boda. Dobra je vest da Denis Ristov ima pravo nastupa na sutrašnjem meču”- kazao je Vidojević.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker