Lokalna samouprava

Počinje prva faza projekta “Oživljavanje srpske srednjevekovne Tvrđave “Kale”

U okviru projekta “Oživljavanje srpske srednjovekovne Tvrđave “Kale”, kojim je grad Pirot konkurisao kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, počinje nova faza uređenja pirotske Tvrđave. Ministarstvo je odobrilo projekat i podržalo finansijski sa 5 miliona dinara. Grad Pirot je izdvojio još 5 miliona i 100 hiljada dinara za radove u prvoj fazi. Zbog epidemiološke situacije tri javne nabavke bile su bezuspešne, u četvrtoj je izabran najpovoljniji izvođač radova. Radovi, koji će početi u ponedeljak, 26. jula, izvodiće firma Nešković planing doo iz Velike Plane. Srednjovekovna srpska tvrđava Momčilov grad

Kako je izjavio Pirotskim vestima, Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika Pirota juče je održan sasatanak sa koordinatorom projekta, nadzornim organom i izvođačem radova. Prema uslovima iz javne nabavke počeo je da teče rok za završetak radova od 45 kalendarskih dana.

“Prva faza radova podrazumeva radove na elektro i telekomunikacionim instalacijama u dve od pet kula Tvrđave, u Crkvici i Istočnoj kuli. Takođe izvodiće se radovi na gromobranskoj zaštiti objekta. Što se tiče samih radova radiće se elektroenergetska instalacija, odnosno razvod svih vodova kroz objekat i u svim kulama. U Crkvici i Istočnoj kuli predviđeni su radovi i na izradi stolarije, rasvete, i nabavci multimedijalnih sadržaja koji će prikazivati tematske postavke, odnosno stalne postavke za ove dve kule” rekao je, pored ostalog, Ranđelović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker