Bela Palanka

POČINJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA DANIMA BANICE, ORGANIZATORI OČEKUJU REKORDE U BROJU UČESNIKA I POSETILACA

Najveća gastro manifestacija u ovom delu Srbije – „Dani banice“ održava se ove godine 18. put za redom od 9. do 11. avgusta 2024. godine. Kao uvek do sada ova manifestacija okupiće ljubitelje banice različitih ukusa, majstore starih i umetničkih zanata, kuvare iz inostranstva, spravljače lokalnih specijaliteta i brojne posetioce.

S obzirom da manifestacija ove godine proslavlja punoletstvo, priprema se i bogat kulturno-umetnički program kojim će ova važna godišnjica biti obeležena. I ove godine pored bogatog programa na maloj bini u parku „Vrelo“ u centru grada održaće se koncerti muzučkih izvođača. U petak 9. avgusta , odmah nakon otvaranja manifestacije publika će moći da uživa u koncertu Nataše Bekvalac, dok će u subotu, glavnog dana manifestacije nastupiti Nikola Rokvić. Manifestacija će, kao i svake godine biti zatvorena uz zvuke trube Dejana Petrovića i Big Benda, istakao je direktor Turističke organizacije Bele Palanke Miloš Lilić. ”Mi smo već usvojili program ovogodišnje manifestacije Dani banice, a na poslednjem sastanku organizacionog odbora za pripremu manifestacije doneta je odluka da prijave za učešće na manifestaciji Dani banice i Sajmu starih i umetničkih zanata počnu već u ponedeljak 3. Juna.

Prijave za učešće na Sajmu starih i umetničkih zanata vrše se u Narodnoj biblioteci ”Vuk Karadžić”, a prijave za učešće na Danima banice u Turističkoj organizaciji” kaže Lilić. 2006. godine je prvi put organizovana manifestacija Dani banice i tada se okupilo tridesetak žena koje su predstavile svoje specijalitete, banice i ručne radove. Vremenom se manifestacija razvija, i punih 18 godina avgusta meseca Bela Palanka postaje prestonica banice i mesto u koje više od 60 hiljada ljudi u tri dana trajanja manifestacije dođe da uživa u dobrom ukusu, bogatom kulturno umetničkom programu i koncertima velikih muzičkih zvezdi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker