Sport

Počinje plej of, prave bitke tek predstoje – Košarkaši Pirota sutra igraju u Gajdobri

Košarkaši Pirota sutra, subota 4. februar, utakmicom sa Hercegovcem u Gajdobri, počinju takmičenje u plej ofu za plasman u najkvalitetnije košarkaško društvo Srbije, KLS. Pored Pirota, iz grupe B Druge lige Srbije, u plej ofu su Borac Zemun, Radnik Surdulica i Slodes Beograd. Iz grupe A su kragujevački Radnički, Džoker iz Sombora, Star iz Novog Sada i Hercegovac iz Gajdobre. Upravo sutra košarkaši Pirota kreću na dugačak put do Gajdobre gde će, malte ne, odmah po izlasku iz autobusa istrčati na parket.

Raspoloženje u pirotskom timu je odlično, kaže, visoki centar, Pavle Stepanović. Vredno se radilo ovih dana i u Gajdobru se odlazi po bodove.

“Imali smo pauzu od nedelju dana, dobro smo trenirali i radili. Naravno, idemo na bobedu u Gajdobri i mislim da su naše šanse da pobedimo realne. Oni imaju iskusne igrače na poziciji 4 i 5 i još nekoliko iskusnih igrača, ali uz sav respekt protivnika mislim da možemo da pobedimo. Imaćemo dugačko putovanje, što je vrlo zamorno, ali ne tražimo nikakav alibi, idemo na pobedu” – izjavio je Stepanović.

Šef stručnog štaba Pirota, Zoran Milovanović, kaže da je prvi cilj ostvaren, a to je ulazak u plej of koji garantuje opstanak u ligi. Međutim, šanse Pirota su realne da i iz plej ofa može izaći kao pobednik, jer dve prvoplasirane ekipe obezbeđuju plasman u KLS.

“Imamo otvorenu poziciju, zašto ne bismo probali. Mi smo ekipa koja je prava takmičarska, koja radi, koja ima svoje šanse. Gajdobra nam je jedno od najdužih putovanja, a tu su i Sombor i Novi Sad. Prvo kolo je uvek najteže, bez obzira što se mi poznajemo i pratimo jedni druge. Očekujem da odigramo dobro, ekipa je spremna, jedino je Mirčić van stroja, koji trenutno trenira bez lopte, tako da sa mnogo optimizma putujemo” – rekao je Milovanović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker