Gradska hronika

Počinje generalno čišćenje i priprema vrtića za novu radnu godinu

U svim objektima PU „Čika Jova Zmaj“ od ponedeljka počinje generalno čišćenje i priprema objekata za novu radnu godinu.  U objektma koji dežuraju tokom leta, poput vrtića Lane,  pripreme su uveliko u toku.  Ove godine Predškolsku ustanovu će pohađati oko 1.300 mališana svih uzrasnih grupa.

Kao i svake godine, krajem avgusta se u PU „Čika Jova Zmaj“ organizuje  generalno čišćenje vrtića, obavlja se dezinsekcija objekata i deratizacija kao i dezinfekcija igračak, kako bi sve bilo  u potpunosti spremni  za početak rada.

Ove godine u vrtićime Predškolske ustanove biće oko 1.300 dece, kaže direktorka, Olivera Vukovojac. Ona objašnjava će se  na osnovu izveštaja iz Odeljenja za vanprivredu znati tačan broj jer je određeni broj dece upisan u privatnu predškolsku ustanovu, pa će se ujedno znati i za doliko dece je  smanjena lista čekanja u PU „Čika Jova Zmaj“.

Najviše dece je u celodnevnom boravku uzrasta od godinu dana do pet i  po godina, odnosno do predškolskog pripremnog programa. „S obzirom da su verifikovane škole za realizaciju programa u godini pred polazak u školu  i da se tu smanjuje broj dece u četvoročasovnom programu, mi uvek shodno tome razmatramo uslove i povećavamo broj dece na celodnevnom boravku, što jesu realne potrebe roditelja“ kaže direktorka Vukovijac.

U skraćenom boravku svake godine ima pet do šest grupa a broj dece varira iz godine u godinu. Ove godine biće šest vaspitnih grupa u skraćenom boravku ali sa mnanjim brojem upisane deceu odnosu na prošlu  godinu. „Dvadesetak deteta manje nego prošle godine je upisano u skraćeni boravak. Znači da su se roditelji opredelili za celodnevni boravak ili u našem vrtiću ili u privatnom vrtiću“ – Ističe direktorka Predškolske ustanove.

Dve grupe koje su prošle godine oformljene u adaptiranom vrtiću u Pedagoškoj akademiji, nastavljaju sa radom i ove radne godine. Roditelji su zadovoljni uslovima i načinom rada i izjasnili su se da svih 47 mališana  ostane  u ovom vrtiću.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker