Sport

Počinje borba za bodove – Radnički gostuje Slogi iz Kraljeva

Ovog vikenda počinje prolećni deo prvenstva Prve fudbalske lige Srbije. Fudbaleri pirotskog Radničkog danas su imali poslednji trening, pred sam polazak za Kraljevo gde se sutra sastaju sa Slogom. Kao što je poznato u redovima Radničkog deset novajlija, sastav tima je znatno podmlađen i “Beli” novom energijom kreću u trku za bodove s ciljem da obezbede opstanak u prvoligaškom društvu. Trener, Nikola Puača, zadovoljan je pripremnim periodom i očekuje od svojih igrača bolje partije nego jesenas.

“Sigurno da nam poslednje dve utakmice u pripremnom periodu ulivaju nadu i optimizam da možemo iz svakog susreta da izađemo kao pobednici. Ako hoćemo da ispunimo cilj, da ostanemo u ovom rangu takmičenja, moramo sa takvim ambicijama da ulazimo u svaki meč, pa tako i u Kraljevu. Sigurno da i Kraljevčani gledaju sebe i biće tako sa svim protivnicima u prvenstvu. Sa druge strane mi više obraćamo pažnju na sebe i ako budemo onakvi kakvi treba da budemo siguran sam u pozitivan ishod meča. Angažovali smo deset novih igrača i ako mogu da ih opišem u jednoj rečenici mislim da smo mlađi u proseku, da je to nova mladalačka energija koja treba da donese to što mi želimo, a i oni da sebe afirmišu. Verujem da će dati sve što je do njih da nam donesu kvalitet više. Biće sigurno i određenih oscilacija, ali treba da se uigravamo, gledamo ispred sebe i idemo iz utakmice u utakmicu”- kaže Puača.

Nikola Gajić, fudbaler od koga se očekuju golovi, pojačaće napadačku liniju Radničkog. On kaže da su pripreme protekle dobro i da je vrlo važan start u nastavku prvenstva.

“Uvek je prva utakmica najteža. Izlazimo iz pripremnog perioda koji smo dobro odradili, pogotovo poslednje dve nedelje i optimističan sam, idemo, naravno, na pobedu. Prihvaćen sam odlično i dobro sam se uklopio u ekipu, sjajna je atmosfera, dobri su momci. Zadovoljan sam svim, grad je veoma lep, snašao sam se, zadovoljan sam. Nadam se da će biti golova, trudiću se i daću sve od sebe.”

U redovima Radničkog opet je Andreja Apostolović za koga ljubitelji fudbala smatraju da je jedno od najvećih pojačanja Radničkog.

“Mislim da sam povredu sanirao i da je to nešto što je iza mene. Bilo je naporno vratiti se na teren, duga je bila pauza, ali mislim da me to neće omesti da pomognem svom Klubu i gradu. Uprava i svi ostali pokazali su puno razumevanje za mene i moj povratak, što mi je jako bitno, i nadam se da ću uzvratiti istom merom. Što se tiče prvenstva, u Kraljevo idemo sa punim respektom prema rivalu i nadam se da ćemo doneti bodove u Pirot.”

Predsednik Radničkog, Bratislav Ćirić, smatra da je prelazni rok uspešno završen i da će novi fudbaleri moći da odgovore interesima Kluba.

“Videli smo u prošloj polusezoni koje su nam slabe tačke. Cilj nam je bio da dovedemo igrače koji će te slabije strane da podignu na viši nivo. Doveli smo deset novih igrača, i kao što je rekao šef stručnog štaba to su mladi igrači, uneli su novu energiju što smo i videli na pripremnim utakmicama. Ovde smo na terenu, na poslednjem treningu pred put. Danas momci putuju u Kraljevo, počinje prvenstvo, dobra je atmosfera među igračima i potpuno smo spremni da u nastavku prvenstva ostvarimo plasman u gornji deo tabele i ostanemo u ligi”.

Novi fudbaleri Radničkog su: Ivan Dokić, Despot Mihailović, Mirko Milikić, Slobodan Ivanović, Aleksandar Kostić, Bojan Vlaović, Nikola Gajić, Miodrag Milenković, Andreja Apostolović, Milan Ilić.

foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker