Lokalna samouprava

Početak Dečje nedelje u Pirotu obeležen tradicionalnim prijemom kod gradonačelnika

Danas je počela Dečja nedelja koja će se u čitavom svetu, pa i u Srbiji, obeležiti na prigodan način, nizom aktivnosti u vrtićima i školama. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, pojedini programi i planovi će se redukovati, ali svakako osnovni ciljevi Dečje nedelje biće i ovom prilikom istaknuti. Tradicionalno, svake godine, početak dečje nedelje u Pirotu obeležava se prijemom kod gradonačelnika. Tako je bilo i danas. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima, primio je decu u svom kabinetu i razgovarao sa njima. Dečja nedelja ove godine obeležava se pod sloganom – “Dete je dete da ga volite i razumete”.

Prigodna svečanost počela je u Velikoj sali Skupštine grada. Decu predškolskog i školskog uzrasta pozdravila je, najpre, Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika. Ona je rekla da je povodom Dečje nedelje pripremljen jako bogat program koji će se realizovati od sloganom “Dete je dete da ga volite i razumete”. Golubovićeva je istakla da Uprava grada svih ovih godina predano radi na poboljšanju položaja dece i da će tako biti i nadalje. Ranija praksa da se obiđe Dečje odeljenje u Opštoj bolnici Pirot i deci uruče pokloni izostaće, ali pokloni će biti uručeni u saradnji sa Udruženjem “Prijatelji dece”, a ove godine grad je opredelio oko 300 hiljada dinara za ginekologiju.

Predstavnik Udruženja “Prijateji dece”, Nataša Živković, pozdravila je decu sa željom da uspešno relizuju svoje aktivnosti u vrtićima i školama. Ona je podsetila na početke rada Udruženja “Prijatelji dece” Srbije i da su deca centar svih zbivanja tokom cele godine.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, u obraćanju deci rekao je, pored ostalog, da se Dečjoj nedelji raduje kao dete, s obzirom da je ovo najveseliji dan tokom godine u Upravi grada. Deci, njihovim roditeljima i najbližnjima poželeo je dobro zdravlje i da se što pre izborimo sa koronom i vratimo normalnom životu. Vasić je zahvalio svima koji brinu o deci i dele njihove probleme. Nije želeo da kroz brojke govori o tome koliko grad Pirot izdvaja iz svog budžeta za potrebe socijalne i zdravstvene politike, politike obrazovanja i vannastavnih aktivnosti, ali smatra da se vidi koliko se brine o deci u Pirotu.

Deca iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” pripremila su, povodom današnjeg prijema, prigodan recital.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker